Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Radiopakket vastgesteld

Vrijdag 2 december 2005

BIDDINGHUIZEN - De Programmaraad Zuid Oost Flevoland heeft op 28 november 2005 tijdens een vergadering in het stadhuis van Lelystad het definitieve advies voor het Basispakket Radio vastgesteld voor de periode 1 juli 2006 tot 1 juli 2007.

Het Basispakket Radio (totaal 25 zenders) ziet er als volgt uit:
1. Zogenaamde "must carry" zenders: de Nederlandse publieke zenders (Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4, 747 AM), regionale zender (Omroep Flevoland), locale omroep en
2 Belgische publieke Vlaamse omroepen (VRT1 en VRT 2);
2. Door Programmaraad aangewezen: Sky Radio, RTL FM, Radio Veronica, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, Radio 10 Gold, Q Music, Kink FM, Classic FM, Concertzender, BNR Nieuwsradio, BBC 4, WDR 4, Juize FM, Radio Tamara en Ujala Radio en twee reserve zenders Radio France Internationale (RFI) en FunX.

BBC 4
Op basis van telling van individuele voorkeuren van de leden van de Programmaraad, is het definitieve radio advies vastgesteld. Daarbij werd de zender BBC 4 alsnog opgenomen in het definitieve advies voor het Basispakket. Dit ging ten koste van BBC World Services. Het feit dat BBC World Services, in tegenstelling tot BBC 4, ook via de ether (middengolf, AM) goed is te ontvangen, vormde voor de Raad een belangrijk argument voor deze wijziging.

Slam!FM en YorinFM verdwijnen
De Programmaraad had veel waardering voor de actiegroep www.ditkandusniet.nl die actie heeft gevoerd voor opname in het Basispakket van de jongerenzenders Slam!FM en Yorin FM. Slam!FM werd door de Raad niet opgenomen in het definitieve Basispakket omdat deze zender heeft laten weten te beschikken over een meerjarig contract met UPC voor doorgifte op de kabel. Yorin FM werd door de Raad niet opgenomen in het Basispakket vanwege de onzekere toekomst van deze zender. De eigenaar (RTL) heeft Yorin FM in de verkoop gezet.

De Programmaraad is van mening dat het definitieve Basispakket pluriform is samengesteld. Naast populaire muziekzenders, klassieke muziekzenders en specifieke doelgroepzenders, kent het pakket ook (internationale) nieuwszenders.

Wettelijk
De Programmaraad heeft de wettelijke bevoegdheid aan UPC een advies uit te brengen over de samenstelling van het Basispakket Radio. Dit basispakket Radio bestaat uit 25 zenders. Negen zenders (zgn. "must carry" zenders) liggen wettelijk vast.

Programmaraad Zuid Oost Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Radio - TV
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 10.2 mm
  • 5.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top