Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

BAS Dames - Wildcats: 73-48

Dinsdag 13 december 2005

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van BAS Basketball in Sporthal Het Koetshuis in Biddinghuizen tegen Wildcats uit Nijmegen. Deze keer speelde Joyce Potgieter ook weer mee, na een nekblessure, die zij in april dit jaar tijdens een training opliep.

Wildcats probeerde via een press de opbouw van de BAS aanval te verstoren, en dat leek aardig te lukken. Weinig aanvallen resulteerden in een score. Alleen via snelle breaks kon er gescoord worden, en omdat Wildcats in het eerste kwart de basket wat minder wist te vinden werd deze periode afgesloten met een 19-9 voorsprong. Maar toen had Anne-Marie van Wijk al wel elf punten achter haar naam staan.

Terug
In het tweede kwart kwam Wildcats terug. Met name slordige en onnodig lange passes naar voren werden eenvoudig onderschept door de Nijmeegse dames, waardoor wij vrijwel niet meer aan een aanval toekwamen. De jarige Erica Brunia liep al vrij snel tegen haar vierde persoonlijke fout aan, en werd daarom twee minuten voor rust vervangen. Het leek er even op dat de rust zelfs met een achterstand zou beginnen, maar gelukkig kon Cindy Molegraaf dit voorkomen door in het eindsignaal nog een fraaie driepunter te scoren: 32-31.
In de kleedkamer is toen afgesproken dat er wat slimmer omgesprongen moest worden met de kansen die wij kregen. De lange passes moesten maar niet meer, en deze aanwijzing heeft geholpen. De scores vielen nu wat makkelijker, hoewel er van een standaard aanval nauwelijks sprake was. Vrijwel iedere aanval was een break, en gelukkig kon BAS dit goed volhouden. Bij Wildcats lukte het dit kwart wat minder, waardoor na dit kwart de stand 49-39 was.

Best spannend
Het laatste kwart was in het begin nog best wel spannend. Er moest hard gewerkt worden, en tot de vijfde minuut was volstrekt onzeker wie er uiteindelijk als winnaar uit zou komen. Beide teams bleven scoren, en het verschil bleef continue rond de tien punten: 57-47.
Wat daarna bij Wildcats gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het team leek de handdoek in de ring te hebben gegooid. Het zelfvertrouwen was weg, vooral na een paar snelle en goed uitgespeelde scores van BAS. In de zesde minuut wist het team uit Nijmegen nog éénmaal te scoren (59-48), en toen was het afgelopen. Vanaf dit moment was het alleen nog maar BAS, waardoor de eindscore 73-48 kon worden afgetekend op het wedstrijdformulier.

"Er is door het gehele team hard gewerkt, zowel op als aanmoedigend naast het veld, en de nu getoonde inzet geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen," schreef coach Klaassen in zijn verslag. Pas op 5 januari is de volgende wedstrijd, in Haaksbergen tegen Tonego.

Scores
Anne-Marie van Wijk 30 punten, 13 rebounds, 9 shotblocks
Carla Kraandijk 10 punten, 10 assists
Joyce Potgieter 7 punten, 9 rebounds
Cindy Molegraaf 7 punten
Margreet Raterink 5 punten
Esther Rozeboom 4 punten
Leontine Hegge 4 punten
Erica Brunia 4 punten
Annemarie Menkveld 2 punten

BAS Basketbal Dames 1

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top