Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Vlag Biddinghuizen combineert verleden en heden

Vrijdag 20 januari 2006
Vlag Biddinghuizen combineert verleden en heden
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Met een overgrote meerderheid aan stemmen hebben de inwoners van Biddinghuizen gekozen voor het ontwerp van Ina Tolsma als hun vlag voor het dorp.

Dat de uiteindelijke vlag er toch een beetje anders uitziet, komt doordat het oude logo van Biddinghuizen, waarvan velen het bestaan al waren vergeten, opeens weer boven water kwam.

Het oorspronkelijke ontwerp van Ina Tolsma leent zich echter prima om het oude dorpslogo van Biddinghuizen, dat ooit gemaakt werd door kunstschilder Bert de Klerk, in te passen.

In nauw overleg met zowel ontwerpster Tolsma als het voltallige bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen is besloten het ontwerp iets aan te passen, zodat het oude dorpslogo niet verloren gaat.


De vlag van Biddinghuizen combineert op deze manier het verleden met het heden.

Dorpsbelangen Biddinghuizen hoopt dat de inwoners van het dorp er begrip voor hebben dat het winnende ontwerp van de vlag er iets anders uitziet dan het oorspronkelijke ontwerp waarop gestemd kon worden.

Het oude dorpslogo beeldt het water uit, met daarboven een meeuw en het land, waarop drie halmen te zien zijn. Op de scheiding van water en land is een spade te zien die de drooglegging en al het werk dat daarmee gepaard ging vertegenwoordigt. Het blauw in de vlag staat voor de mooie polderluchten, het groen voor de landbouw en de bossen. Aan weerszijden van het logo zijn twee gele stroken; die beelden het strand uit, de zon en het mooie weer. De rode strook links beeldt de bollenvelden uit, de rode strook rechts het avondrood.

Dorpsbelangen is tevreden over het ontwerp voor de vlag en zal zo spoedig mogelijk een aantal vlaggen laten maken.

Totaal aantal ontwerpen was 20. Een gedeelde twee plaats is er voor Tima Ghili (ontwerp 7) en Angela Abbink( ontwerp 17), beiden kregen voor hun ontwerp 239 stemmen. Derde is het ontwerp (ontwerp 2) van Christopher Badenhorst met 124 stemmen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top