Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Oogstweg 31 Kjell's Opslag

Start werkzaamheden Gooiseweg

Zondag 19 augustus 2001

BIDDINGHUIZEN - Binnenkort gaan de werkzaamheden van start voor de reconstructie van het kruispunt Gooiseweg-Ganzenweg in de gemeente Zeewolde. De provincie had dit werk voor afgelopen voorjaar gepland maar is in verband met de MKZ-crisis uitgesteld. In totaal is met de vernieuwde inrichting van de kruising een bedrag van 1,25 miljoen gulden gemoeid.

De werkzaamheden hebben onder meer te maken met de toenemende verkeersdrukte op de kruising. Om het verkeer voortaan beter te kunnen afwikkelen wordt er een extra rijstrook aangelegd voor het verkeer dat van Lelystad richting Harderwijk rijdt. Gelijktijdig wordt het kruispunt gedeeltelijk van een nieuwe laag asfalt voorzien. Ook wordt de openbare verlichting en de verkeersregelinginstallatie aangepast.

In verband met de reconstructie is in de periode van 27 augustus tot en met 21 september de noordbaan van de Gooiseweg voor het verkeer richting Harderwijk afgesloten. Het wegverkeer wordt daarom voor een deel over de andere wegbaan geleid en voor een ander deel omgeleid via een alternatieve route. Zo wordt het verkeer komende van Lelystad richting Harderwijk omgeleid via de Karekietweg/ Harderbosweg en het verkeer van Biddinghuizen richting Harderwijk wordt geleid via de Bremerbergweg en de Harderbosweg. Door de afsluiting van een van de twee rijbanen wordt er op de Gooiseweg tussen het kruispunt met de Ganzenweg en de Spiekweg bij Zeewolde éénrichtingsverkeer ingesteld. Dat betekent dat de weg alleen nog toegankelijk is voor verkeer vanuit de richting Dronten naar Stichtse Brug. Verkeer dat van de andere kant komt (vanuit de richting Stichtse Brug) wordt omgeleid via diverse routes, afhankelijk van de eindbestemming. Het snelverkeer uit het middengebied tussen Knardijk en Larserweg met bestemming Harderwijk moet omrijden via de Karakietweg, omdat de doorsteek van de Futenweg naar de Gooiseweg ook is afgesloten. Verder wordt het verkeer van Zeewolde en industrieterrein Trekkersveld richting Harderwijk omgeleid via de Zeewolderdijk en de Knardijk. En het verkeer van Zeewolde richting Lelystad moet tijdelijk gebruik maken van de Roerdompweg en de Vogelweg.

Ook de buslijndienst Lelystad Harderwijk rijdt tijdens de wegwerkzaamheden een andere route. Deze buslijn maakt dan gebruik van het Larserpad, de Futenweg en het Ganzenpad.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top