Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

25 Biljartende broers binden strijd aan

Donderdag 23 februari 2006
25 Biljartende broers binden strijd aan
Foto: BBC

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 4 maart 2006 wordt de 3e voorronde gespeeld van het Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre.

Na het spelen van de 1e (Haarlem) en 2e voorronde (Oosterhout nb), staat nu de 3e voorronde voor de deur, die zal worden gevolgd door de 4e op zaterdag 8 april 2006 in Wijchen.

In Biddinghuizen strijden de volgende familieteams tegen elkaar:

1.) Broers De Jong uit Noorden
2.) Broers Nikkels uit Gorssel
3.) Broers Smit uit Wieringerwerf
4.) De 5 Speijers uit Raamsdonksveer
5.) Broers Steltenpool uit Wieringerwerf

Deze teams zijn te gast in Biddinghuizen bij de Biddinghuizer Biljart Club, aan de Sportlaan 3 in Biddinghuizen. Dit Speijer-toernooi begint om 11.00 uur en zal om 17.30 worden afgesloten met de prijsuitreiking.


Organisator Bram Speijer: “Ook hier worden weer 50 partijen gespeeld op 5 biljarttafels, zodat op elke tafel altijd één broer van één familie tegen alle andere families speelt. De ervaringen in Oosterhout en Haarlem hebben geleerd, dat het spelen “op tijd” (elke partij duurt 25 minuten) een must is.”

De winnaar van deze 3e voorronde plaatst zich voor deelname aan de finale, het Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre 2006, wat op een zaterdag in september/oktober 2006 zal worden gespeeld in het centrum van het land. Voor deze finale zijn al geplaatst:

 • De 5 Speijers uit Raamsdonksveer (winnaars in Haarlem)
 • De Broers Turk uit Noordwijk (2e plaats in Haarlem)
 • De Broers Landman uit Amersfoort (winnaars in Oosterhout nb)

  Bram Speijer: “Een droom is uitgekomen. De formule 5 biljartende broers en/of zussen uit één gezin blijkt te een goede te zijn. Amateurbiljarters laten genieten, die door hun familieband met hun broers of zusters een extra dimensie geven aan de strijd tegen gelijkelijk samengestelde teams.

  Terugkijkend naar begin 2005 memoreert Speijer: “Aanvankelijk ruim 30 teams, later geslonken tot ca 20 teams en daarna weer gegroeid tot 25 aanmeldingen. Dat stelde me in staat om op volgorde van aanmeldingsdatum de teams uit te nodigen. Of er na de finale 2006 nog een vervolg in zit, moeten we nog afwachten. Het unieke is dan bereikt, maar met klaarliggende draaiboeken is een vervolg een stuk simpeler”.

  Zolang er nog genoeg broers en zussen uit grote gezinnen zijn, die dezelfde sport beoefenen, in dit geval het biljarten, zal dit unieke initiatief blijven bestaan. Bram Speijer: “Nu dit initiatief zo’n succes is, vraag ik me af of er ook op andere sportief gebied broers-/zusterteams zijn samen te stellen, b.v. korfbal, voetbal, tennis, etc.”.

 • nieuwsrubrieken
  Adverteerder in de rubriek Biljarten
  Adm. Financiële Advisering
  Kafa
  actueel nieuws
  in de bhznet.nl winkel
  twitter facebook rss top