Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Dronten ondersteunt sport en beweging

Zondag 5 maart 2006
Dronten ondersteunt sport en beweging
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft besloten dit schooljaar Kies voor Hart en Sport aan te bieden aan de basisscholen in Dronten. Het project komt voort uit de provinciale en Dronter BreedteSportImpuls en wordt in samenwerking met Sportservice Flevoland uitgevoerd.

Kies voor Hart en Sport is een sportstimuleringsproject waarin kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisschool leren waarom sport en bewegen belangrijk is en kennismaken met verschillende takken van sport en de sportverenigingen.

De Wingerd
Dit schooljaar hebben 5 basisscholen zich aangemeld: 3 scholen uit Dronten, 1 school uit Swifterbant en 1 school uit Biddinghuizen (De Wingerd). Negen sportverenigingen en sportaanbieders zullen samen maar liefst 15 sportkennismakingscursussen aanbieden: 4 in Swifterbant, 1 in Biddinghuizen en 10 in Dronten, te weten: dammen, handbal, korfbal, jongensturnen, atletiek, tafeltennis en judo.

Vanaf 27 maart
Het project bestaat uit gratis lespakketten en sportkennismakingscursussen. De deelnemende scholen hebben eind vorig jaar dit gratis lespakket voor groep 7 en 8 gekregen, dat bestaat uit twee theoretische en één praktische module voor tijdens de reguliere lesuren. Vanaf 27 maart a.s. kunnen de 257 aangeschreven leerlingen meedoen aan een sportkennismakingscursus naar keuze die bestaat uit maximaal vijf lessen.

Kleine bijdrage - voor 8 maart
Op deze wijze leren kinderen niet alleen waarom sport en bewegen belangrijk is, maar vinden ze na kennismaking met een bepaalde tak van sport, deze wellicht zo leuk dat ze lid worden van een sportclub. De leerlingen hebben hiervoor ondertussen een goed gevuld cursusboekje ontvangen en dienen voor 8 maart het inschrijfformulier aan de juf of meester terug te geven. Om deel te kunnen nemen betalen de leerlingen een kleine bijdrage van € 2,00 per leerling.

Initiatief
Het project Kies voor Hart en Sport is ontwikkeld door NOC*NSF, Interprovinciale Organisatie Sport (IOS) en de Nederlandse Hartstichting. Kies voor Hart en Sport in Dronten is een initiatief van de gemeente Dronten en wordt georganiseerd in samenwerking met Sportservice Flevoland. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Sportservice Flevoland, tel. 0320-251113.

Sportservice Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top