Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK

5 Speijers winnen familiebiljart

Maandag 6 maart 2006
5 Speijers winnen familiebiljart
Foto: BBC Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het waren nota bene De 5 Speijers zélf (getooid in en wellicht gedreven door de nieuwe tenues), die de hoogste eer haalden in het op 4 maart in Biddinghuizen gehouden Familiebiljarttoernooi.

In Biddinghuizen streden de volgende familieteams tegen elkaar met het volgende resultaat:

1. De 5 Speijers uit Rozenburg zh 120,67 punten
2. Broers Nikkels uit Gorssel 115,65 punten
3. B.V. The Smitten Brothers uit Wieringerwerf 105,34 punten
4. Broers Kas uit Nieuwkoop 103,18 punten
5. Broers De Jong uit Noorden 94,81 punten


De beker voor de hoogste individuele score ging naar Piet Nikkels (32,56 punten), terwijl zijn broer Ab Nikkels de beker voor de hoogste procentuele serie in ontvangst nam (56 caramboles = 29%).


Doordat de 5 Speijers zich al eerder hadden geplaatst voor de finale, het Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre 2006, zijn de Broers Nikkels uit Gorssel nu eveneens geplaatst, zodat de volgende teams zeker zijn van deelname aan deze finale, die op een zaterdag in september/oktober 2006 zal worden gespeeld in het centrum van het land:

- De 5 Speijers uit Rozenburg zh (winnaars in Haarlem en Biddinghuizen)
- De Broers Turk uit Noordwijk (2e plaats in Haarlem)
- De Broers Landman uit Amersfoort (winnaars in Oosterhout nb)
- De Broers Nikkels uit Gorssel (2e plaats in Biddinghuizen)


Teleurstelling was er vooral voor het team B.V. The Smitten Brothers uit Wieringerwerf, die niet tot de gewenste scores kon komen. Graag waren zij 2e geworden achter De 5 Speijers, zodat zij konden deelnemen aan het NK, maar moesten de Broers Nikkels met ruim verschil voor laten gaan. Naast de ongedwongen sfeer was ook de uitstekende locatie een prima basis voor de broederstrijd, die vaak “op het scherpst van de snede” werd gestreden. Zowel de Broers Kas als De Jong moesten vaak de meerdere erkennen in hun tegenstanders.

Bram Speijer: “Ook hier werden weer 50 partijen gespeeld door 5 teams van elk 5 broers op 5 biljarttafels, zodat op elke tafel altijd één broer van één familie tegen alle andere families speelt. Ook hier bleek weer, dat ons initiatief ruimschoots wordt gewaardeerd.”

Speijer voegt er nog aan toe, dat de “standplaats” van De 5 Speijers is veranderd van Raamsdonksveer (wat wel het correspondentieadres blijft) in Rozenburg zh, waar alle Speijers zijn opgegroeid. Velen denken vaak ten onrechte dat zij allen Brabanders zijn…


Arie Nikkels was als teamleider duidelijk verheugd over de plaatsing voor het NK: “Wij zullen ons zeker revancheren en proberen De 5 Speijers van de eerste landelijke titel af te houden. Zij zijn gewaarschuwd!”

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Biljarten
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top