Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Harderbos bereidt zich voor op de lente

Woensdag 8 maart 2006

BIDDINGHUIZEN - Op 21 maart begint de lente. In het kader hiervan houdt Vereniging Natuurmonumenten op zaterdag 18 maart aanstaande om 14.00 uur een excursie voor het hele gezin in het Harderbos.

Deelnemers zien, voelen en ruiken hoe de natuur zich voorbereidt op de lente. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en de excursieleider vertrekt vanaf de parkeerplaats van het Harderbos aan de Karekietweg.

Lentekriebels
De lente is in aantocht en de temperaturen stijgen. De padden en kikkers worden wakker. Ze krijgen lentekriebels en willen zich voortplanten. Daarvoor hebben ze water nodig dat verwarmd wordt door de zon. Want dan hebben de eieren meer kansen om uit te komen en kunnen de kikkervisjes beter overleven. Het water in het Harderbos is hiervoor uitermate geschikt. Er zijn vast al eiersnoeren van padden en kikkerdril te vinden.

Vogelconcerten
In de lente is het altijd heerlijk luisteren naar de vogelconcerten. Ook in het Harderbos laten vogels volop van zich horen, zoals de houtsnip, wielewaal en glanskop. Natuurlijk zijn er ook veel bloeiende planten, zoals akkerkers en hoefblad te zien. Met de boswachter hoort u en ziet u meer over de rijke natuur in het voorjaar.

Aanmelden
Aanmelden voor deze wandeling kan bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666) of via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost voor leden € 4,- p.p, voor niet leden € 7,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.

Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Ook een spiegeltje en/of loepje kan van pas komen. Want wat daardoor te zien is, is altijd een verrassing.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.2 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top