Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Lente-excursie in Harderbos

Donderdag 16 maart 2006

BIDDINGHUIZEN - Op 21 maart begint de lente. In het kader hiervan houdt Vereniging Natuurmonumenten op zaterdag 18 maart aanstaande om 14.00 uur een excursie voor het hele gezin in het Harderbos.

Deelnemers zien, voelen en ruiken hoe de natuur zich voorbereidt op de lente. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en de excursieleider vertrekt vanaf de parkeerplaats van het Harderbos aan de Karekietweg.

Lentekriebels
De lente is in aantocht en de temperaturen stijgen. De padden en kikkers worden wakker. Ze krijgen lentekriebels en willen zich voortplanten. Daarvoor hebben ze water nodig dat verwarmd wordt door de zon. Want dan hebben de eieren meer kansen om uit te komen en kunnen de kikkervisjes beter overleven. Het water in het Harderbos is hiervoor uitermate geschikt. Er zijn vast al eiersnoeren van padden en kikkerdril te vinden.

Vogelconcerten
In de lente is het altijd heerlijk luisteren naar de vogelconcerten. Ook in het Harderbos laten vogels volop van zich horen, zoals de houtsnip, wielewaal en glanskop. Natuurlijk zijn er ook veel bloeiende planten, zoals akkerkers en hoefblad te zien. Met de boswachter hoort u en ziet u meer over de rijke natuur in het voorjaar.

Aanmelden
Aanmelden voor deze wandeling kan bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666) of via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost voor leden € 4,- p.p, voor niet leden € 7,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.

Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Ook een spiegeltje en/of loepje kan van pas komen. Want wat daardoor te zien is, is altijd een verrassing.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top