Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

De Merel heeft grootste plannen

Donderdag 9 maart 2006
De Merel heeft grootste plannen
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Sinds 1 januari heeft Café-Restaurant De Merel in Biddinghuizen een nieuwe eigenaar. Raymond en Rianne Meijer zijn na de heropening op 1 februari vol enthousiasme over hun zaak.

Het echtpaar, beide 31, is afkomstig uit Amersfoort en ze kennen elkaar nu 10 jaar. Vorig jaar, op 25 november, zijn ze getrouwd: parallel aan de voorbereidingen voor hun eigen bedrijf.

Grote stap
Raymond heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de horeca. "Ik heb voor verschillende bazen gewerkt, van 'simpel' eetcafe tot luxe bedrijven zoals een restaurant met "Michilin"-ster en 5-sterren hotel," vertelt hij ons. "Ik liep zelf al vanaf het begin met het idee om voor onszelf te beginnen. Maar dit was meer denken dan doen, al werd dit gevoel steeds sterker. Ik wilde niet meemaken dat als ik mijn pensioenleeftijd zou hebben bereikt en op de bank zit, dat ik dan spijt zou hebben dat ik het nooit geprobeerd heb om een eigen bedrijf te runnen. Er zijn zijn al zoveel mensen die alleen maar denken, maar de 'grote stap' niet durven te nemen."

Gloeiende plaat
Het bleek niet gemakkelijk een eigen bedrijf te beginnen. Raymond: "Men be(ver)oordeeldt je al op hun eerste ingeving met betrekking tot financiële middelen. Als je denkt in de loop der jaren een redelijk bedrag gespaard te hebben, is dit vaak in de ogen van anderen een druppel op de gloeiende plaat."

Verkocht
Na het zoeken in - voor hen veel te dure - bedrijven, kwam De Merel in beeld. Ze waren 'meteen verkocht'. "Een heel leuk bedrijf met vele mogelijkheden, voor een schappelijke prijs."

"Koken bemoei ik me weinig mee"
Rianne Meijer heeft vooral ervaring opgedaan in de horeca via haar man. Het kwam nog wel eens voor dat men een tekort had aan personeel en zo werd er een beroep op haar gedaan, bijvoorbeeld bij de bar, bediening en in de keuken. "Met betrekking tot het koken zelf, daar bemoei(de) ik mij weinig mee," vertelt Rianne. "Natuurlijk hou ik van lekker eten. Het enige waarbij ik keukentechnisch dan ook meehelp is de menukaart (ideëen geven). Verder bemoei ik mij niet veel met de keuken, dat is Raymond zijn terrein."

Dubbele functie
De nieuwe eigenaren hebben als doel om zowel gasten te mogen ontvangen die een lekker avondje uit eten willen gaan, als ook gasten te mogen verblijden met een drankje (hetzij aan de bar of lekker aan tafel). Ook willen zij de horizon vergroten door ook gasten uit Biddinghuizen en omgeving te mogen ontvangen. "Op de vrijdag- en zaterdagavond kan het zeker ook voor het uitgaand publiek interessant zijn, om even lekker aan de bar één of meerdere drankjes te nuttigen," vertelt Rianne. "Vandaar dat wij nu ook de naam Café-Restaurant 'De Merel' voeren in plaats van Restaurant 'De Merel'."

Woonkamer
Raymond: "Nu na ruim een maand van schilderen, renoveren en schoonmaken om er voor ons en onze gasten er toch een tweede woonkamer van te maken, zijn wij erg tevreden over het resultaat. Wij nodigen hierbij dan ook iedereen uit om van deze sfeer dan ook te komen proeven en onze geheel vernieuwde menukaart uit te proberen."

Openingstijden
Behalve Café-Restaurant, zetten ze ook de afhaalsnacks en afhaalmenu's door. Gedurende het zomerseizoen is de keuken de hele week geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur. In het naseizoen zijn de openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 16:00 uur tot 22:00 uur (keuken sluit om 22:00 uur)
Zaterdag en zondag: 12:00 uur tot 22:00 uur

Bekijk de volledige (contact)informatie van De Merel via de bedrijvengids van BHZNet, of deze rechtstreekse link.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top