Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa

Duidelijkheid over alcoholbeleid dorpsfeesten

Vrijdag 10 maart 2006
Duidelijkheid over alcoholbeleid dorpsfeesten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een dorpsfeest is voor iedereen. Dat is de mening van zowel Dorpsbelangen als de Stichting Prhoeve (verenigde horeca) in Biddinghuizen.

Toch gooide een dikke boete van de inspectie vorig jaar roet in het eten. Bij controle bleek dat er door jeugd onder de zestien alcohol gedronken werd. En dat mag niet.

Tot groot ongenoegen van de jeugd in Biddinghuizen werden vorig jaar, ter voorkoming van nieuwe boetes, daarom aparte feesten georganiseerd voor personen onder en boven de zestien jaar. De jeugd liet echter de colafeesten massaal links liggen terwijl op de feesten waar wél getapt werd, de jeugd door velen gemist werd.

Stichting Prhoeve en Dorpsbelangen hebben na gezamenlijk overleg besloten dit jaar weer dorpsfeesten voor alle leeftijden te organiseren. De controle tijdens de feesten zal flink opgeschroefd worden. Zo mag niemand naar binnen zonder ID. Een beveiligingsorganisatie zal van iedere bezoeker de leeftijd controleren en vervolgens een bandje omdoen waaruit blijkt of men wel of geen alcohol mag drinken. Gedurende het feest zullen controleurs het publiek in de gaten houden. Van personen die zich niet aan de regels houden zullen de gegevens genoteerd worden. Deze personen zullen de rest van het jaar geweerd worden bij dorpsfeesten.

Bert Bouwland van eetcafé De Kiekendief laat er geen twijfel over bestaan wat er zal gebeuren als de jeugd zich wederom niet aan de regels houdt: ‘Dan is het echt de laatste keer geweest. Als we weer met een boete geconfronteerd worden zullen de feesten voortaan alleen voor zestien plus zijn.’

Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma is blij dat in 2006 iedereen weer welkom zal zijn in de feesttent. ‘Want een dorpsfeest, daar moet ook de jeugd bij aanwezig zijn. Laten we hopen dat iedereen zich aan de regels houdt, dat kunnen we ook in de toekomst gezellige feesten voor iedereen organiseren in Biddinghuizen’, zegt hij. Het eerste dorpsfeest in Biddinghuizen zal plaatsvinden op de avond voor Koninginnedag.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 29.2 °C
  • 0.0 mm
  • 23.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top