Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

BAS wint van Arriba

Maandag 13 maart 2006
BAS wint van Arriba
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van BAS Basketball in het Koetshuis tegen Arriba uit Enschede. De uitwedstrijd was met 62-56 verloren, dus in eigen huis moest BAS laten zien dat dit onterecht was. Met Anne-Marie van Wijk nog steeds geblesseerd aan de kant ging BAS voortvarend van start.

Corina Ros en Carla Kraandijk waren in het eerste kwart productief bezig, en scoorden samen 14 punten. Bij aanvang van het tweede kwart was de stand 19-14. In het tweede kwart kon BAS lekker doordrukken. Margreet Raterink pakte in deze fase de meeste scores (6), en samen met onder andere Cindy Molegraaf en Carla Kraandijk was het bij rust 39-24.

Dichterbij
In het derde kwart heeft de voorsprong even 23 punten bedragen, in de zevende minuut, maar vanaf dat moment lukte het bij de Biddinghuizense dames even niet meer, terwijl Arriba nog wel de basket wist te vinden. Einde derde kwart: 49-33.

Zwak
Het laatste kwart was zwak bij BAS. Slordige passes, overtredingen die je op dit niveau niet mag verwachten, zoals loopfouten of second dribbles, leidden tot veel balverlies en werden vlot afgestraft door de Enschedese dames. In deze periode moest coach Rob Klaassen maar liefst drie time outs nemen om de dames weer op de rit te krijgen. Arriba wist in de zesde minuut zelfs tot 53-46 terug te komen. Maar toen Carla Kraandijk in deze fase vlot twee maal achter elkaar scoorde, waarvan één keer beloond met een bonuspunt, groeide het vertrouwen weer. Er werd door beide teams nog enkele malen gescoord tot een eindstand van 61-53.

Revanche
Het team begint enigszins te wennen aan het ontbreken van captain Anne-Marie van Wijk. Volgende week zaterdag speelt BAS weer een thuiswedstrijd, tegen Arnhemia Eagles, om 16.30 uur in het Koetshuis. De uitwedstrijd werd verloren met 60-43, toen van Wijk geblesseerd raakte, en zullen de BAS dames dus alles op alles moeten zetten om revanche te nemen. U wordt van harte uitgenodigd de dames uit Biddinghuizen hierbij aan te moedigen.

Tussenstanden per kwart:
19-14
39-24
49-33
61-53

Scores:
Carla Kraandijk 19
Erica Brunia 11, 14 rebounds
Corina Ros 10, 12 rebounds
Cindy Molegraaf 9
Margreet Raterink 8
Leontine Hegge 2
Esther Rozeboom 2

BAS Basketbal Dames 1

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top