AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Scoutinggroep bouwt brug in centrum

Dinsdag 14 maart 2006
Scoutinggroep bouwt brug in centrum
Foto: Scouting Osbornegroep

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 25 maart zet de Osbornegroep voor alle geïnteresseerden haar deuren wagenwijd open ter gelegenheid van de Nationale Scoutingdag; de landelijke open dag van Scouting Nederland.

De Nationale Scoutingdag is dé dag voor kinderen, jongeren en volwassenen om kennis te maken met het uitgebreide en avontuurlijke scoutingprogramma, dat voor iedere leeftijd nieuwe uitdagingen biedt. Scouting is in Nederland, maar ook wereldwijd, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. De vereniging telt wereldwijd 38 miljoen leden en in Nederland 115.000 leden, verdeeld over 1300 plaatselijke scoutinggroepen.

Brug pionieren
Dit jaar staat is het landelijke thema van de Nationale Scoutingdag: ‘Laat je zien!!!’. Scoutinggroepen proberen dat 25 maart met speciale activiteiten tot uitdrukking te brengen. De Osbornegroep doet dit op zeer ludieke wijze, namelijk door het pionieren van een brug. Dit prachtige kunstobject symboliseert de overgangsfase van oudbouw naar vernieuwing, waarin het winkelcentrum van Biddinghuizen zich op dit moment bevindt.


Osbornegroep tijdens het Beachtoernooi in juni 2005

Naast centrum
De brug bestaat uit twee staanders, de symbolische fundamenten van de lokale gemeenschap. Het middengedeelte slaat figuurlijk een brug naar de toekomst van het dorp. De brug wordt in de ochtenduren met hout en touw gebouwd op het evenementengrasveld naast het winkelcentrum.

Vanaf 13.00 uur
De Osbornegroep start de Nationale Scoutingdag voor belangstellenden om 13.00 uur met activiteiten op het evenementengrasveld naast het winkelcentrum. De Nationale Scoutingdag leent zich bij uitstek om de diversiteit te laten zien van Scouting. Het aantrekkelijke van deze dag is dat de leidinggevenden van de Osbornegroep tonen hoe zij hun activiteiten organiseren met de kinderen en jongeren, aangepast aan hun leeftijd. Om 16.00 uur eindigt de Nationale Scoutingdag.

Actief in samenleving
Veel Scoutinggroepen hebben programma’s voor kinderen vanaf vijf jaar, maar ook oudere kinderen en jongeren vinden bij Scouting veel van hun gading. Scouting biedt voor iedereen een actieve vrijetijdsbesteding. Kenmerken van Scouting zijn niet alleen eigen mogelijkheden ontdekken en met elkaar ontwikkelen, maar ook een nadrukkelijke en actieve rol in de samenleving, plezierig samenwerken, uitdagingen aangaan, zelfredzaamheid, en respect voor elkaar en de leefomgeving. Kinderen kunnen bij de Osbornegroep vanaf 7 tot en met 15 jaar lid worden van Scouting. In 2007 hoopt de Osbornegroep ook een speltak voor jeugdleden van 15 tot en met 17 jaar te starten.

Nieuwsgierig geworden naar wat dat allemaal met zich meebrengt? Kom gerust een kijkje nemen. En heeft u vragen? Petra Keek, secretaris van de Osbornegroep, zal de gehele middag (vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur) aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.
Mocht u vooraf al meer informatie over de Osbornegroep willen lezen, dan is dit te vinden op http://www.osbornegroep.nl.

Osbornegroep Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top