0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Biddinghuizen wil wandelpad maken

Donderdag 16 maart 2006

BIDDINGHUIZEN - Het is de bedoeling dat er in Biddinghuizen een wandelpad zal komen dat helemaal rond het dorp gaat lopen.

Daartoe zullen bestaande wandelpaden met elkaar verbonden gaan worden door nieuw aan te leggen paden en zelfs een brug.

Voor dit project zal door Dorpsbelangen Biddinghuizen Europese subsidie aangevraagd worden.

Met behulp van veel vrijwilligers en subsidie uit Brussel zal, als alles doorgaat, het pad rond Biddinghuizen gerealiseerd gaan worden.

Dorpsbelangen, initiatiefnemer van het plan, heeft ter voorbereiding van dit project, overleg gepleegd met zeer veel instanties en verenigingen. ‘We kunnen gerust zeggen dat dit plan in Biddinghuizen breed gedragen wordt’, zo stelt Gert Jan van Tilburg, een van de organisatoren.

Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen is het plan voor het wandelpad enthousiast ontvangen door de inwoners van Biddinghuizen. Middels een PowerPoint presentatie werd zichtbaar gemaakt waar het pad moet gaan komen. Bijzonder is een tweede brug, die het eiland bij het dorp zal gaan verbinden met het bos aan de overkant. Het is ook de bedoeling dat langs het deel van de Kokkelweg gelegen tussen Bremerbergweg en dorpsbos een pad aangelegd gaat worden. Wandelaars maken ook nu al zeer veel gebruik van deze route.

Langs de Hoge Vaart zal in het verlengde van het eiland een stuk oever afgegraven gaan worden, zodat een natuurvriendelijke gebied zal ontstaan. Dit gebied zal voor voetgangers niet afgesloten worden, maar wel zeer beperkt toegankelijk zijn om de natuur aldaar, waar de ijsvogel inmiddels gesignaleerd wordt, zoveel mogelijk rust te bieden.

Wanneer precies met de aanleg van het pad begonnen kan worden is nog niet bekend. Eerst moeten besprekingen die nog gaande zijn, ondermeer met de Gemeente Dronten, Provincie Flevoland en Landschapsbeheer Flevoland afgerond zijn. Projectleider van het wandelpad Patrick Mahu (Voorzitter Werkgroep Wonen) hoopt zo spoedig mogelijk aan de slag te kunnen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Wandelpad
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top