Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Goede voortgang coalitiebesprekingen

Donderdag 23 maart 2006

BIDDINGHUIZEN - De besprekingen over de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Dronten zijn goed op gang gekomen.

De onderhandelende partijen, CDA, PvdA en ChristenUnie, onder voorzitterschap van formateur/ voorzitter Hans Engelvaart, hebben inmiddels drie keer om tafel gezeten. De besprekingen verlopen uiterst constructief en vinden plaats in een open en plezierige sfeer.

De besprekingen van de afgelopen dagen hadden betrekking op de onderdelen uit de programmabegroting “verkeer, vervoer en waterstaat”, “economische zaken” en “onderwijs”.

Uit de portefeuille ‘verkeer’ kan o.a. genoemd worden de onderwerpen: beheer en onderhoud van wegen, aanleg van de N 23, parkeervoorzieningen Dronten, veilige schoolomgeving en veilige fiets- en voetpaden, openbaar vervoer en uitbreiding vliegveld Lelystad.

Een aantal aandachtspunten uit de portefeuille “economische zaken” zijn: economische ontwikkelingen in het buitengebied, grondbeleid, acquisitie en werkgelegenheid, CWI loket, en vermindering van regelgeving.

Binnen de portefeuille “onderwijs” wordt de aandacht gericht op o.a. de onderwerpen: inburgering, weer samen naar school, de brede school (o.a. in Biddinghuizen), tweede school in Dronten-West, volledig voortgezet onderwijs inclusief MBO en HBO.

Het overleg wordt voortgezet op vrijdag 24 maart met de programma onderdelen 5 (cultuur en recreatie), 6 (sociale voorzieningen en maatschappelijk werk) en 7 (volksgezondheid).
Voor maandag 27 maart staat op de agenda het begrotingsprogramma 9 (financiën).

Hans Engelvaart,
Formateur.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Verkiezingen
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top