Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Succesvolle Scoutingdag

Maandag 27 maart 2006
Succesvolle Scoutingdag
Foto: Scouting Osbornegroep

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 25 maart organiseerde scoutingvereniging Osbornegroep voor kinderen uit Biddinghuizen diverse activiteiten ter gelegenheid van de Nationale Scoutingdag; de landelijke open dag van Scouting Nederland.

Dit jaar was het landelijke thema van de Nationale Scoutingdag: ‘Laat je zien!!!’. Dat is de Osbornegroep zeker gelukt! De Osbornegroep had ter gelegenheid van dit evenement een brug gepionierd. Dit prachtige kunstobject symboliseerde de overgangsfase van oudbouw naar vernieuwing, waarin het winkelcentrum van Biddinghuizen zich op dit moment bevindt.

Symboliek
De brug bestond uit twee staanders, de symbolische fundamenten van de lokale gemeenschap. Het middengedeelte sloeg figuurlijk een brug naar de toekomst van het dorp. De brug werd in de ochtenduren door de leidinggevenden gebouwd op het evenementengrasveld naast het winkelcentrum.


Omroep Flevoland
Overweldigend was de aandacht die de Biddinghuizen scoutingvereniging gedurende de dag kreeg. Al in de vroege ochtenduren was een vertegenwoordiger van de Osbornegroep live te horen in het radioprogramma ‘Goedemorgen Flevoland’ om tekst en uitleg te geven over de Nationale Scoutingdag. Maar ook tijdens het pionieren van de brug was de aandacht niet gering. Passenten wierpen voortdurend verwonderde blikken op het schouwspel. Voorzitter van Dorpsbelangen Jenny Brandsma kwam tussen de middag de lokale scoutingvereniging een hart onder de riem steken. Maar het belangrijkste waren de 25 geïnteresseerden kinderen uit het dorp die ’s middags samen met de 50 jeugdleden van de Osbornegroep enthousiast deelnamen aan de activiteiten. Het aantal kinderen overtrof alle verwachtingen.


Kabelbaan
Het programma was volledig afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. De welpen (leeftijd 7-10 jaar) werden vermaakt met actieve spelletjes en mochten zelfs onder begeleiding over de vier meter hoge brug lopen. De scouts (leeftijd 10-15 jaar) vermaakten zich met een toren pionieren, een gezamenlijk spel en appels en bananen poffen in een houtsvuur. Als klap op de vuurpijl suisden de scouts vanaf de zelfgebouwde toren met een kabelbaan naar beneden.

De Osbornegroep kijkt met grote tevredenheid terug op een zeer geslaagde dag.

Een foto-impressie en meer informatie over de Osbornegroep is te vinden op http://www.osbornegroep.nl.

Osbornegroep Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top