Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Verlies in Nijmegen

Woensdag 29 maart 2006

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zondag is het damesteam van BAS Basketball afgereisd naar Nijmegen om daar een wedstrijd te spelen tegen Wildcats.

De thuiswedstrijd werd destijds ruim gewonnen, met name gescoord in het laatste kwart. "Ondanks dat de dames denken moeite te hebben met het spelen op zondag, werd met een gezonde vechtlust begonnen aan de wedstrijd," vermeldt het verslag.

Begin
Aan het begin van de wedstrijd leken beide teams de basket niet te kunnen vinden. De stand van 2-2 bleef tot aan de vierde minuut staan. Vanaf dat moment konden de Wildcats meer scoren, waardoor ze uit liepen tot een kleine voorsprong van 6-2. Het eerste kwart eindigde in 13-8. "Het probleem bij BAS leek te liggen in het niet goed spelen van spelletjes en spelers in een scorende positie brengen."

Niet veel beter
Het tweede kwart verliep niet veel beter. Weer kwamen er uit de aanval van BAS weinig scores. Toch werd er goed gerebound door de enige twee centers bij het team van BAS: Erica Brunia en Corina Ros. Deze spelers hadden een flinke last op hun schouders om tegen de lange centers van Wildcats op te boksen. Dit lukte ze goed. Desondanks wist Wildcats uit te lopen naar 34-18 bij de rust.

Niet verloren
Na de rust bleek dat BAS de vechtlust nog zeker niet verloren was. Sandra Boelens was hier het grote voorbeeld van door letterlijk vóór de bal te duiken. Esther Rozeboom en Corina Ros namen dit voorbeeld over en konden een paar 'steals' pakken. Hierdoor kon BAS weer wat terug komen in de wedstrijd. In deze periode gingen de speelsters meer de basket opzoeken, waardoor een aantal maal vrije worpen genomen mochten worden. Cindy Molegraaf mocht in de totale wedstrijd maar liefst 11 keer een vrije worp schieten, waarvan er 5 raak waren.

Doorgezet
Deze goede periode werd doorgezet in het vierde kwart. "Er werd op de aanvals- en verdedigingshelft hard geknokt voor de bal, met een aantal keer balwinst tot gevolg," is verderop in het wedstrijdverslag te lezen. Margreet Raterink en Leontine Hegge gingen nu vaker succesvol richting basket, werden goed aangespeeld en konden ook beiden een 3-punter raak schieten. BAS kwam steeds dichterbij, tot op 5 punten verschil.

Helaas werd deze positieve ontwikkeling gepauzeerd door wat technische mankementen met het scorebord. De wedstrijd werd even stilgelegd, waarna deze werd hervat zonder electronisch scorebord, maar weer handmatig (zoals vroeger...). Nadeel hiervan was dat de speelsters de tijd en het aantal persoonlijke fouten niet bij konden houden.

Blessure
43 seconden voor het einde moest een speelster van Wildcats het veld verlaten met een enkelblessure. Extra zuur voor dit team, omdat er geen wissels meer waren. De wedstrijd moest uitgespeeld worden met 4 speelsters. BAS kon toch één van de speelsters van Wildcats niet weerhouden om te scoren, en om de wedstrijd om te draaien.

Verloren
Uiteindelijk is de wedstrijd verloren met 59-52. Een wedstrijd waarin met name na de rust hard werd geknokt voor de bal. Voor BAS was het een wedstrijd met een dubbel gevoel; er had gewonnen kunnen worden, mits er in het begin niet te veel punten weg waren gegeven. Toch heerst het gevoel van het zijn van een team. Net als vorige week tegen Arnhemia Eagles stond er weer een team op het veld. Dit blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 4 topscoorders waren; Corina Ros, Leontine Hegge, Erica Brunia en Cindy Molegraaf hadden allen 9 punten. Een ander opvallend feit was dat het team maar liefst 111 'hustle assists' had.

Tussenstanden:
13-8, 34-18, 48-32, 59-52

Scores:
Corina Ros: 9 punten
Leontine Hegge: 9
Erica Brunia: 9
Cindy Molegraaf: 9
Margreet Raterink: 8
Esther Rozeboom: 5
Annemarie Menkveld: 3

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top