Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb

Swifterbant en Biddinghuizen bundelen krachten

Donderdag 30 maart 2006
Swifterbant en Biddinghuizen bundelen krachten
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De verenigingen voor Dorpsbelangen in Biddinghuizen en Swifterbant gaan samenwerken.

Daartoe is besloten omdat beide verenigingen zich vaak geplaatst zien voor dezelfde problemen, doordat de dorpen qua opzet en structuur veel op elkaar lijken.

Ook hebben beide kleine kernen te maken met de gemeente Dronten. Zowel Biddinghuizen als Swifterbant verwachten veel van de onderlinge samenwerking.
Slaapdorpen
‘Het bundelen van onze krachten kan eigenlijk alleen voordeel opleveren’, zo is de mening van Dorpsvoorzitter Han van Dijk uit Swifterbant. ‘Zowel Biddinghuizen als Swifterbant hebben dezelfde zorgen. We willen geen slaapdorpen worden en maken ons sterk voor het behoud van voorzieningen. Ook in de contacten naar de Gemeente Dronten toe kunnen we samen sterker staan.’ In Swifterbant heeft men al een ingrijpende renovatie in het oude centrum achter de rug en is het nieuwe winkelcentrum al een feit. Biddinghuizen staat aan de vooravond daarvan en kan met de ervaringen in Swifterbant z’n voordeel doen.

Verlanglijstjes
Ook Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma uit Biddinghuizen ziet de voordelen. ‘Onze verlanglijstjes zijn op veel punten gelijk’, zo laat hij weten. ‘Met het uitwisselen van ervaringen en gezamenlijk aanpakken van de problemen kunnen zowel Swifterbant als Biddinghuizen sterker worden.’

Communicatie
In Biddinghuizen is de communicatie met de dorpsbewoners beter. Met de eigen dorpskrant Biddinghuizen Actueel , de dorpssite www.bhznet.nl en de site van Dorpsbelangen, worden de inwoners van Biddinghuizen goed op de hoogte gehouden. Daar kan Swifterbant weer wat van leren.

Zorgvoorziening
Hoog op de bilaterale agenda staat een zorgvoorziening die het mogelijk maakt dat ouderen, ook als er ongemakken ontstaan, in het eigen dorp kunnen blijven wonen. ‘Het is schrijnend te moeten constateren dat mensen die al veertig jaar in Swifterbant of Biddinghuizen hebben gewoond, soms helemaal in de war raken als ze noodgedwongen naar Dronten moeten verhuizen omdat er in de kleine kernen geen voorzieningen zijn. Misschien kunnen we ook hiervoor samen tot een oplossing komen’, zo laten de beide dorpsvoorzitters weten.

Het behoud van voorzieningen als dorpshuizen en zwembad en de realisering van loketten van bijvoorbeeld gemeente Dronten en CWI in de dorpen en het ontbreken van voldoende jeugdwerk zijn zaken die Biddinghuizen en Swifterbant gezamenlijk aan willen pakken. De beide verenigingen voor Dorpsbelangen zullen voor het bilaterale overleg om en om in Biddinghuizen en Swifterbant vergaderen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top