Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

BAS - Tonego: 52-82

Woensdag 5 april 2006
BAS - Tonego: 52-82
Foto: BAS Basketball

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van BAS Basketball in Sporthal Het Koetshuis in Biddinghuizen tegen Tonego uit Haaksbergen. Tonego stond tot op dat moment samen met Orca’s aan kop in de Rayon Hoofdklasse, en het eind van de competitie lijkt nog interessant te worden.

BAS zal hierin een leuke bijrol kunnen spelen, maar geen medailles meer kunnen pakken. BAS treft Tonego deze maand tweemaal. De uitwedstrijd is uitgesteld tot 22 april, en had eigenlijk in januari gespeeld moeten worden. Het seizoen wordt hierdoor voor BAS met twee weken verlengd.

Bijna compleet
Coach Rob Klaassen kon over een bijna compleet team beschikken. Alleen Esther Rozeboom was afwezig. Wendy Giesbers was wel aanwezig, maar zojuist hersteld van een flinke griep. Zij had nog niet getraind, en dit was de reden om haar deze wedstrijd te sparen en dus nog even niet in te zetten. Anne-Marie van Wijk kon weer voorzichtig proberen mee te spelen na haar blessure in de uitwedstrijd tegen Arnhemia Eagles.

Zwakke start
Zoals de laatste wedstrijden wel vaker lijkt te gebeuren, startte BAS zwak. In de tweede minuut wist Erica Brunia wel één van de twee vrije worpen te scoren, Maar het duurde tot aan de zesde minuut voordat Margreet Raterink de score op 3 voor BAS kon zetten. Tonego had er toen al 13, met vooral scores van Loes Helmens. Toch kwam er een positieve wending in de scores, toen BAS wat vaker de basket wist te vinden, en het eerste kwart afgesloten kon worden met een 13-19 achterstand.

Schade
In het begin van het tweede kwart waren het Carla Kraandijk (via vrije worpen, waaronder twee voor een technische fout door coach Grootenhuis) en Cindy Molegraaf die de basket goed wisten te vinden: 21-25. Tot aan de rust scoorde BAS toen niet meer, maar Tonego des te meer. De Haaksbergse guard Anique Velthof scoorde in deze fase 7 punten, en de schade bij rust was aanzienlijk: 21-42.

Tang
Toch moest coach Rob Klaassen zijn dames een compliment geven. Ondanks een forse achterstand (hetgeen in de laatste wedstrijden wel vaker gebeurde) was er voldoende werk- en vechtlust om telkens weer te proberen de schade te beperken, of zelfs de wedstrijd te verliezen. Vrijwel niemand laat in deze situaties het hoofd hangen, hoewel het soms wel wat inspanning kost, en als team wordt er hard geknokt voor de punten.

Zo ook in het derde kwart. Nu kwam de van een blessure herstellende Anne-Marie van Wijk op gang. Zij had haar tegenstandster in de tang en werd nu ook goed bediend door de rest van het team. Zo kon zij in vier minuten tijd 8 punten scoren, en stond er na vijf minuten 31-44 op het bord. Toch wist Tonego ook regelmatig de basket te vinden. Erg veel dichterbij kon BAS dan ook niet komen. In de 8e minuut scoorde Cindy Molegraaf nog voor de stand 35-51, maar toen was het weer even gedaan.

Vlagen
Er waren wat korte vlagen dat het goed ging bij BAS, maar de vlagen dat het wat minder ging, en bij Tonego juist wel, leken steeds wat langer te duren. Zo ook nu. Opnieuw was het Loes Helmens van Tonego die makkelijk wist te scoren. In de laatste drie minuten van het derde kwart wist zij maar liefst 9 punten te scoren. Omdat BAS nu niet meer scoorde, eindigde het derde kwart in 35-65. Een vrijwel onoverbrugbaar verschil.

Het vierde kwart werd geopend met de eerste score van Corina Ros. Hoewel zij deze wedstrijd erg hard gewerkt heeft, deed zij dat vooral onopvallend, en ten dienste van het team. Zij zorgde voor veel turnovers bij de tegenstander, maar wist zelf helaas niet verder dan deze twee punten te komen.

ComplimentAnne-Marie van Wijk scoorde nog een vrije worp en een veldscore tot 40-65, maar gaf toen aan haar enkel weer wat rust te willen geven. In dit kwart heeft Sandra Boelens ook nog kunnen spelen, en heeft dat fanatiek gedaan.

Beide teams scoorden afwisselend nog wat punten, maar de spanning was al lang verdwenen. Er werd nog steeds hard gewerkt. Jammer dat één van de speelsters van Tonego nog een enkel blessure opliep. Het team is al aardig uitgedund, en moet eigenlijk al complimenten krijgen voor de resultaten met zo weinig speelsters.

52-82
Door nog wat scores van Annemarie Menkveld, Cindy Molegraaf, Leontine Hegge en Carla Kraandijk eindigde de wedstrijd in 52-82. Een groter verschil dan tevoren door coach Rob Klaassen was ingeschat: "Het team heeft de laatste tijd laten zien dat het heel hard kan werken, en veel kan bereiken. Tonego was scorend wat sterker, en bij BAS lag het schotpercentage gewoon laag. Veel gemiste kansen, en daar is de wedstrijd verloren. Verdedigend stond het team op scherp, met enkele zwakke – fatale – momenten. Daar moeten we voor onszelf dan nog maar flink aan werken, zodat er over drie weken een wat spannender wedstrijd zal ontstaan."

Tussenstanden per kwart:
13-19
21-42
35-65
52-82

Scores
Anne-Marie van Wijk 13, 8 rebounds
Carla Kraandijk 13 (9 uit 10 vrije worpen), 9 turnovers, 7 assists
Cindy Molegraaf 9 punten
Erica Brunia 5 punten, 18 rebounds
Margreet Raterink 4 punten
Annemarie Menkveld 4 punten
Leontine Hegge 2
Corina Ros 2

BAS Basketbal Dames

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top