Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

BAS wint in Rijssen

Maandag 10 april 2006
BAS wint in Rijssen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelden de dames van BAS Basketball in De Reggehal te Rijssen tegen Risne Stars. Op 14 januari werd de thuiswedstrijd na verlenging met 70-73 verloren, en BAS was ervan overtuigd dat dit niet nodig was geweest, ondanks de trefzekerheid waarmee de dames uit Rijssen de basket toen wisten te vinden.

In de uitwedstrijd was de opdracht dan ook zoveel als mogelijk de schutters geen gelegenheid tot scoren te geven. De noodzaak voor deze opdracht leek al direct aan het begin van de wedstrijd bevestigd te worden, toen Risne Stars-speelster Reuvekamp de score opende met een driepunter. Gelukkig werd dit door BAS goed opgepakt. Het bleek uiteindelijk de enige driepunter van de wedstrijd te zijn, tegen zevenmaal in de vorige wedstrijd. Toch is het team uit Rijssen trefzeker. Hoewel er strak verdedigd werd, was het team te vaak in staat via velschoten de basket te vinden.

Begin
Het eerste kwart was voor Risne Stars. Speelster van der Steen scoorde zes punten, en Banis kwam al op vijf. Hiertegenover stonden wat minder scores van BAS, waaronder een fraaie driepunter van Annemarie Menkveld. Eindstand: 15-9.

Los
In het tweede kwart kwam BAS goed los. Met onder andere opnieuw een driepunter voor Annemarie Menkveld en zeven punten in dit kwart voor Erica Brunia werd een ruststand van 27-27 bereikt. Een prima resultaat en beloning voor een hardwerkend team. In dit tweede kwart liet Anne-Marie van Wijk weten niet meer te willen spelen, omdat haar enkelblessure nog te veel problemen opleverde.

Voorsprong
Het derde kwart werd door BAS goed gebruikt om de ingeslagen weg vast te houden. Cindy Molegraaf wist tweemaal makkelijk dwars door de verdediging te lopen voor een score, en Margreet Raterink scoorde een driepunter, en wist een bonus te verzilveren waardoor zij dit kwart zes punten bijeen wist te sprokkelen. Via 29-33, 33-36 en 35-36 eindigde dit kwart met 37-41.

Hard werk
In het vierde kwart moest door beide teams hard gewerkt worden. Er ontstond met name in deze fase wat wrevel over het oordeel van de scheidsrechters in sommige situaties. Er werd over de hele wedstrijd gezien wel goed gefloten, maar vooral aan het einde, toen het erom ging, waren er wat momenten die op zijn minst discutabel waren. Een poging tot scoren door BAS werd ongestraft vrij hard afgestopt door Risne Stars, direct gevolgd door een zelfde actie aan de andere kant van het veld waarvoor wel werd gefloten. In het heetst van de wedstrijd ontstaat dan nog wel eens de indruk dat de scheidsrechters een eigen rol lijken te willen spelen. Het beeld van de totale wedstrijd kon dit echter niet bevestigen.

Onbegrip
Er was ook nog een dubieuze situatie toen er een fout gemaakt werd op Erica Brunia. Hiervoor werd gefloten, en Erica zou hierdoor twee vrije worpen mogen nemen. Toen Margreet Raterink hierbij een opmerking maakte werd zij beloond met een technische fout. Op zich begrijpelijk, maar dat vervolgens de straffen hiervoor werden opgeheven was weer een minder sterke beslissing. Beide teams hadden in deze situatie twee vrije worpen moeten nemen. Het is misschien wel een beslissing in het voordeel van BAS geweest.

Winst
Het laatste deel van de wedstrijd werd goed uitgespeeld door BAS, waarbij vooral in de laatste seconden erg hard gewerkt moest worden om Risne Stars niet meer tot scoren te laten komen. Dit lukte prima, en zo kon BAS de winst mee naar Biddinghuizen nemen: 52-55.

Laatste wedstrijd
Op 22 april speelt BAS de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Haaksbergen, tegen de koploper Tonego. En hier ligt nog wel een uitdaging voor BAS. Er is dit seizoen gewonnen van teams als Orca’s en Uitsmijters, en een overwinning op Tonego zou een mooie afsluiting zijn.

Tussenstanden per kwart
15-9, 27-27, 37-41, 52-55

Scores:
Erica Brunia 11 punten, 11 rebounds (een double-double)
Margreet Raterink 10 punten
Carla Kraandijk 8 punten
Annemarie Menkveld 8 punten
Corina Ros 6 punten
Cindy Molegraaf 6 punten
Anne-Marie van Wijk 2 punten
Esther Rozeboom 2 punten
Leontine Hegge 2 punten

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top