Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa

Extra Personeelsdiensten zorgt voor Freelancers

Vrijdag 14 april 2006
Extra Personeelsdiensten zorgt voor Freelancers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Steeds meer bedrijven kiezen voor de samenwerking met freelancers en zelfstandigen. Ondanks dat er op deze manier minder risico’s zijn voor beide partijen, is gedegen advies en eventueel de uitbesteding van de administratie in deze tak niet onbelangrijk.

Dit is dan ook de reden dat Extra Personeelsdiensten deze activiteit in haar aanbod opgenomen.

Freelancen
Freelancen wordt steeds meer geaccepteerd als een goede manier van samenwerken tussen werkgever werknemer. Dit wordt voornamelijk ingegeven door een verandering in de klassieke arbeidsverhouding.

Enerzijds kiezen medewerkers steeds vaker voor deze vorm omdat het hierdoor eenvoudiger wordt om een goede balans te vinden tussen werk en privé, de freelancer bepaalt immers zelf welke opdrachten hij aanneemt.

Daarnaast is er tegenwoordig minder sprake van loyaliteit naar de werkgever en omdat men met meerdere opdrachtgevers zaken doet is de freelancer financieel onafhankelijker. Aan de andere kant willen ook werkgevers flexibeler zijn. Werken met freelancers zorgt hiervoor.

Risico's
Ondanks alle voordelen zijn er uiteraard wel een aantal risico’s. Voor werkgevers is het essentieel te bepalen of iemand volgens de normen van de belastingdienst en UWV, "freelancer" of "werknemer" is.

Tevens dient de vorm van samenwerking tussen opdrachtgever en freelancer op deze regelgeving afgestemd te zijn. Soms gebeurt het namelijk dat een freelancer een vast dienstverband claimt, terwijl hier eigenlijk geen sprake van kan zijn, een freelancer wordt ten slotte ingehuurd voor de duur van de opdracht.

"De gevaren die freelancers kunnen veroorzaken zijn dan ook vaak het claimen van een dienstverband en de heffing van de werknemerspremies”, vertelt Monique Snoek van Extra Personeelsdiensten. Vaak zijn bedrijven in het midden –en kleinbedrijf onvoldoende op de hoogte van de regelgeving rondom het inhuren van freelancers en dit vergroot uiteraard de risico's.

Traject
Extra Personeelsdiensten bemiddelt in het contracteren, administreren en / of verlonen van freelancers. Opdrachtgevers en freelancers lopen hierdoor geen enkel risico en gaan geen arbeidsverhouding aan. Tevens zijn de kosten ook enorm inzichtelijk en de opdrachtgever en freelancer besparen hiermee veel tijd. Uiteraard kan de personeelsleverancier ook de werving en selectie van freelancers verzorgen. Voor meer informatie, www.extrapd.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.4 °C
  • 0.8 mm
  • 19.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top