Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Gemeente Dronten ontwikkelt groenbeleidsplan

Woensdag 26 april 2006

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft het initiatief genomen om in 2006 een groenbeleidsplan te stellen voor de bebouwde kernen van de gemeente Dronten. De oude groenbeleidsplannen zijn respectievelijk 10 en 6 jaar oud.

Gezien de huidige ontwikkelingen zoals inbreidingen, uitbreidingen, en verkoop van openbaar groen, voldoen de beleidsplannen niet meer. Er is behoefte aan een toetsinstrument voor dit soort ontwikkelingen. Het is daarom belangrijk dat de huidige groenstructuur vastgelegd wordt.

Verder zijn de beleidsuitgangspunten voor het groen voor de komende 10 jaar van belang: wat willen met het openbaar groen, hoe gaan we om met ecologie, bestrijdingsmiddelen etc. Ook moeten er richtlijnen worden opgesteld voor de groenvoorziening in nieuwe wijken, zodat de kernkwaliteiten rust, ruimte en groen in de gemeente Dronten voor nu en in de toekomst haar unieke karakter behouden.

Klankbordbijeenkomst
Op maandagavond 24 april heeft er een klankbordbijeenkomst voor belangengroepen plaatsgevonden. Het doel van deze bijenkomst was het verzamelen van input voor het concretiseren van het groenbeleidsplan.

Tijdens de klankbordbijeenkomst zijn enkele onderdelen uit het Groenbeleidsplan met belangengroepen besproken. Het ging dan voornamelijk om de visie, uitgangspunten, knelpunten en kansen van het groenbeleid in de kernen van de gemeente Dronten. Ook zijn er suggesties en ideeën ter verbetering gegeven. De reacties en suggesties worden zijn verzameld en worden mogelijk gebruikt bij het concretiseren van dit plan.

Informatieavonden
Het definitieve conceptplan wordt tijdens drie informatieavonden aan de inwoners van de gemeente Dronten gepresenteerd. In Biddinghuizen wordt deze gehouden in Het Koetshuis op donderdag 8 juni van 19.00 - 21.30 uur.

Er wordt naar gestreefd om dit plan definitief vast te stellen in de gemeenteraadsvergadering van september 2006.

Meer informatie
Voor meer informatie over het groenbeleidsplan kunt u terecht bij Sylvia de Groot, afdeling Ruimtelijke Inrichting en Beheer, telefoon (0321) 388465.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top