Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Biddinghuizen wil Kulturhus

Donderdag 4 mei 2006
Biddinghuizen wil Kulturhus
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft samen met een aantal organisaties een initiatiefgroep gevormd die de mogelijkheden gaat bekijken voor realisering van een Kulturhus in Biddinghuizen.

Een Kulturhus is een gebouw waarin verschillende gebruikers van de aanwezige voorzieningen gebruik maken. Op die manier kunnen kosten binnen de perken worden gehouden. Met name voor kleine kernen is een Kulturhus een mogelijkheid om voorzieningen te behouden of te verkrijgen.

Het is de bedoeling dat het Kulturhus in Biddinghuizen zal komen op en rond de lokatie waar nu Het Koetshuis is.

Ook de scholen zijn bij de Kulturhus plannen betrokken. Gekeken wordt of op korte termijn een brede school gerealiseerd zou kunnen worden op de plaats waar nu de Akkerwinde gevestigd is. Daar zullen dan, als alles door gaat, de drie Biddinghuizer scholen, de Wingerd, De Tamarisk en de Akkerwinde, gevestigd gaan worden in een nieuw gebouw. De scholen zullen allen wel hun eigen identiteit blijven behouden.

Het Kulturhus zal, naast sportvoorzieningen, waar de scholen ook gebruik van zouden kunnen maken, ruimte moeten gaan bieden voor voorzieningen voor de ouderen van Biddinghuizen. Dorpsbelangen streeft ernaar mogelijkheden te realiseren, zodat ouderen, ook als er ongemakken ontstaan, in Biddinghuizen kunnen blijven wonen en niet hoeven te verhuizen naar Dronten.

Op 18 mei zal om 20.00 uur in Het Koetshuis een informatiebijeenkomst worden gehouden voor de inwoners van Biddinghuizen. Doel van de bijeenkomst is voorlichting geven over het project en wensen vanuit de bevolking te inventariseren.

Tot de initiatiefgroep Kulturhus Biddinghuizen behoren, naast initiatiefnemer Dorpsbelangen Biddinghuizen, de volgende instanties: de scholen in Biddinghuizen, OFW Dronten, Coloriet, Icare, Stichting De Meerpaal en de Bibliotheek. Het ligt in de bedoeling dat voor het Kulturhus Project in Biddinghuizen Europese subsidie aangevraagd gaat worden.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top