Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Drukte bij Open dag Vaargroep

Zaterdag 3 juni 2006
Drukte bij Open dag Vaargroep
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag werd voor de zevende keer de Open Dag van Scheepsmodelbouwvereniging Vaargroep Flevoland gehouden. Plaats van handeling was de schaatsvijver bij clubgebouw ‘Het Baken’ aan de Sportlaan.

Om 10.00 uur in de ochtend begon de Open Dag – die uiteindelijk duurde tot rond half 5. Vele liefhebbers van modelbouw kwamen een kijkje nemen naar het grote aanbod van modelboten. Rond 3 uur was het hoogtepunt van de open dag, toen een verloting werd gehouden.


Jongelingen besturen een modelboot

23 jaar
De vaargroep is in 1983 ontstaan als onderafdeling van ‘Jules Verne’ uit Elburg. In 1994 werd besloten definitief op eigen benen te gaan staan, zodat de officiële naam werd omgedoopt tot 'Scheepsmodelbouwvereniging Vaargroep Flevoland'. In de jaren heeft de vereniging heel wat moeilijkheden overwonnen, vertelt penningmeester Jan Hofman. Hofman is de enige van de oprichters die nog steeds bij de vereniging actief is. “Eén van de oprichters heeft de vereniging verlaten en de twee anderen zijn helaas overleden.”


De ingang was vandaag opgesierd met de vlaggen van Nederland en Biddinghuizen

Geen riolering
Ondanks het lange bestaan van de vereniging, moeten ze het nog steeds doen met beperkte middelen. “Er is zowel in ons clubhuis als in het clubhuis van de IJsvereniging Biddinghuizen geen riolering en geen stromend water. Dit betekent dus dat we gebruik moeten maken van een milieutoilet en jerrycans met water moeten meenemen. ” De bezoekers van vandaag zullen hier weinig van gemerkt hebben, want vanuit het clubhuis werd er gewoon koffie verkocht.


Clubhuis Het Baken - het onderkomen sinds 1999

Financiën
Geld is natuurlijk een tweede belangrijke factor voor het kunnen runnen van deze vereniging. Hofman: “Ik heb in het verleden grotere containerschepen gebouwd en op deze containers op deze schepen prijken de logo’s en namen van bedrijven. Voor deze vorm van adverteren betalen ze een jaarlijks bedrag, zodat ook wij onze kosten kunnen drukken.” Daarnaast is ook de verloting van vandaag een belangrijke duit in het zakje. “De prijzen voor de verloting zijn beschikbaar gesteld door de winkeliers van Biddinghuizen, terwijl wij hier als vereniging toch een mooi bedrag aan overhouden,” vertelt Jan.


Bedrijven kunnen adverteren op de containers en steunen zo de vereniging

Open dag
De open dag is voor de scheepsmodelbouwers het symbolische begin van het vaarseizoen. “Ongeveer tot september varen we door, waarna we een aantal onderdelen opruimen voor volgend jaar.” Langzaamaan krijgt de Vaargroep dan ook een steeds professioneler complex. In de vijver liggen complete loopsteigers, bruggen en golfbrekers; allemaal in het klein natuurlijk. “Steeds meer mensen uit het dorp zelf weten ons ondertussen te vinden en dat is mooi,” besluit Hofman. “Hopelijk zijn er mensen net zo enthousiast geworden als wij en komen ze de vereniging versterken. Hoe dan ook zullen wij ons voor 100% blijven inzetten voor deze verslavende hobby.”

Klik hier voor alle foto's

Kijk voor meer informatie over de Vaargroep op http://www.vaargroepflevoland.nl/

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vaargroep Flevoland
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.0 °C
  • 0.0 mm
  • 11.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top