Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Recordaantal bezoekers bij pinksterconferentie

Woensdag 7 juni 2006

BIDDINGHUIZEN - Hoort tongentaal bij de gaven van de Heilige Geest? Kees Goedhart, voorzitter van de Stichting Opwekking: „Het is geweldig als je in tongen bidt en boven de omstandigheden uitgetild wordt. Het is mooi als je het durft, het is een stap in het geloof, ook al weet je niet wat er komt.”

Goedhart was een van de sprekers tijdens de Opwekkingsconferentie, die van vrijdagavond tot maandagmiddag plaatshad op het terrein van Walibi-World in Biddinghuizen. De verschillende programma’s werden in diverse witte tenten gehouden rondom een grasveld. In het midden een groot kruis en aan de rand een groot scherm.


50.000
De 36e conferentie trok, mede door de gunstige weersomstandigheden, veel bezoekers. Er waren meer kampeerders dan ooit: 15.300. In totaal trok de conferentie ruim 50.000 mensen, een record volgens de organisatoren.

Vrijdagavond opende Bill Wilson, die in New York onder straatkinderen werkt, de conferentie met een preek. Maandagmiddag sloot Tony Anthony de samenkomst af, weer met een preek. De oud-wereldkampioen in de oosterse vechtsport kung fu is bekend geworden door het boek ”De getemde tijger”, waarin hij zijn leven heeft beschreven.


Tussen de opening en de sluiting vonden veel grote en kleine bijeenkomsten plaats met aparte programma’s voor kinderen en tieners. Angelique, bekend van het tv-talentenjachtprogramma Idols, gaf een getuigenis. De Engelse Jeremy Jennings, een van de drijvende krachten achter de Alphacursus, sprak over het gebed.

Zondag
Het programma vermeldde voor zondag een preek van de Amerikaanse voorganger van de Assembly of God Ron McManus, de viering van het heilig avondmaal en een sing-in voor jong en oud in de openlucht.

’s Morgens vond er een samenkomst plaats die duizenden bezoekers trok. Karin Hamoen en een muziekteam van meer dan dertig zangers en muzikanten leidden de zangdienst, waarin opwekkingsliederen gezongen werden. Ze vroeg applaus voor God, dat langdurig werd gegeven.


Leegte
Voor het zingen was bijna even veel tijd ingeruimd als voor de preek van ds. Rob de Boer, voorganger van een evangelische gemeente in Utrecht. Die waarschuwde voor het doen van dingen zonder liefde. „Veel mensen willen veel doen om maar niet geconfronteerd te worden met de leegte in hun hart. God wil de leegte vullen met liefde. Liefde is het belangrijkste, dat zien de mensen om je heen.”

Klik hier voor alle foto's

Bron: Reformatorisch Dagblad

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Pinksterconferentie
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top