Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Overwinning op heet asfalt voor Roel Faber

Dinsdag 4 juli 2006
Overwinning op heet asfalt voor Roel Faber
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zondag 2 juli werd op het hete asfalt van circuit Lelystad weer een NK wedstrijd karten gereden.

De brandende zon en de hoge temperaturen van het asfalt brachten Roel Faber alleen maar geluk. Hij ging aan het eind van de dag met de felbegeerde eerste plaats naar huis.

Tijdens het tijdrijden werd al duidelijk dat het voor hem een goede dag zou worden. Lang had hij de snelste tijd, maar vlak voor het eind moest hij de pole positie afstaan aan een snellere coureur.

De eerste manche had Roel een fantastische start hij kwam als eerste de bocht uit en heeft deze positie ook niet meer weggegeven. Even probeerde de nummer 2 nog aan te haken maar als snel moest hij opgeven en kon Roel naar een zege rijden.

Na de eerste manche bleek een diskwalificatie van de snelste tijdrijder doordat er door hem op te zachte banden was gereden dus had Roel zowel de snelste kwalificatie als de overwinning op de eerste manche.

Door de hoge temperaturen werd besloten de tweede en laatste manche in te korten van 15 minuten naar 10 minuten en 2 ronden.

Hoewel Roel wel de beste startpositie had lag er aan de binnenkant van de baan zoveel rubber dat er vanuit stilstaande start moeilijk snel kon worden gereden hij moest de tweede manche dan genoegen nemen met een tweede plek. Dit leidde gelukkig wel naar zijn eerste dagoverwinning voor deze NK. En zijn tweede positie in het algemeen klassement na drie Nks is daardoor ook verstevigd.

Er wordt uitgekeken naar de volgende NK die na de zomerstop op Amsterdam zal worden gereden. Dit is voor Roel een heel bekend circuit en dus veelbelovend voor een spannende wedstrijd.


Roel Faber met startnummer 106


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Racesport
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.5 °C
  • 5.8 mm
  • 7.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top