Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Openbare onkruidproef bij Heyboer

Woensdag 5 juli 2006

BIDDINGHUIZEN - Vorige week zette toeleverancier Heyboer BV samen met onderzoekbedrijf Innoventis een aantal proefvelden op, waar voor het eerst in Flevoland telers de effecten van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op één locatie konden vergelijken.

Telers waren uitgenodigd op een proevenplatform in Biddinghuizen waar verschillende fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen aan mee werkten. In dit geval kregen de telers onkruidbestrijdingsproeven te zien van wortelen, uien, suikerbieten en aardappelen. De verschillende spuitbehandelingsschema’s gaven ‘mooie verschillen’ te zien.

Vragen
Medewerkers van Heyboer en Innoventis gaven tekst en uitleg en na afloop konden er vragen worden gesteld aan de fabrikanten. Innoventis werkte als onafhankelijk onderzoeksbedrijf al eerder samen met verschillende fabrikanten maar dan ging het meestal om losse demo’s, waarbij één gewas centraal stond.

Veel tijd
Het is nog niet bekend of dit soort open dagen nu elk jaar plaats gaat vinden. De betrokken bedrijven zijn veel tijd kwijt aan de organisatie. In de tweede helft van het seizoen vindt er in ieder geval wel een vervolgbijeenkomst plaats. Het thema is dan ziektenbestrijding, loofdoding aardappelen en tripsbestrijding in uien.

Weekblad Groenten & Fruit

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top