Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Super optreden Zeldzaam in Eesveen

Woensdag 12 juli 2006
Super optreden Zeldzaam in Eesveen
Foto: Zeldzaam

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag maakte de Biddinghuizer band Zeldzaam kennis met de 'kop van Overijssel'. De band was blij verrast met het enthousiaste publiek uit Eesveen dat liet merken hoe een dorpsfeest hoort te zijn.

De contacten met Eesveen werden gelegd naar aanleiding van het optreden in De Meerpaal na de musical Archipel, maar lagen er daarvoor ook al. "De familie Nieuwenhuis komt daar vandaan, dus was er vrij direct contact mogelijk," vertelt bassist Ricardo Dijkstra.

Bekijk afbeelding
Verwachtingen
Wat er verwacht moest worden van een dorpsfeest in het relatief kleine dorp (750 inwoners), was moeilijk voor de band. Dijkstra: "Het is altijd afwachten hoeveel mensen op zoiets afkomen. Bovendien speelden we 3 sets van 45 minuten. Het is dan altijd maar afwachten of men het leuk blijft vinden."

Bekijk afbeelding
Snel los
Voorafgaand aan het optreden van Zeldzaam, was er een playbackshow waaraan mensen uit het dorp meededen. Hier was de zaal al vol, al zaten toen de meesten nog op stoelen. Na de playbackshow, startte Zeldzaam de eerste set - toen nog met een lege dansvloer, maar al wel met 350 mensen in de zaal. "We hadden gehoord dat het pas later op de avond, wellicht pas na twaalven, feest zou kunnen worden. Tijdens het spelen bleek echter dat al na 4 of 5 nummers de dansvloer voller raakte," vertelt zanger Jelle Sybesma.

Bekijk afbeelding
Lang
Niet vaak speelt Zeldzaam zo lang op één avond. "Maar de unieke sfeer die er in Eesveen was, liet de tijd voorbijvliegen," vertelt Sybesma. "Alle nummers werden uit volle borst meegezongen en men danste volop. Het is dat we om kwart over twee toch echt eens richting huis moesten, anders waren we wat ons betreft nog uren doorgegaan."

Foto's van het optreden zijn te vinden op BHZNet onder "Foto's" en op de website van Zeldzaam via http://www.zeldzaam.net.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top