AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Investeringsteun voor Agrarische Jongeren

Vrijdag 1 september 2006

BIDDINGHUIZEN - Van 1 september tot en met 25 september 2006 kunnen Agrarische Jongeren tot 40 jaar weer subsidie aanvragen.

“De regeling biedt jonge agrariërs een grotere kans om belangrijke investeringen sneller te doen, na een financieel zware bedrijfsovername, waardoor sneller vooruitgang wordt geboekt.” aldus Willem Tijsseling, voorzitter van het Flevolands Agrarisch Jongeren Kontakt (FAJK).

De openstelling van de steunmaatregel jonge agrariërs is er voor de tweede keer. Onder bepaalde voorwaarden is er subsidie te krijgen om een investering te doen. Deze is maximaal 20% over een leningbedrag voor investeringen tussen de 25.000 en 100.000 euro. Voor deze openstelling is er landelijk 10 miljoen euro beschikbaar. Bij overschrijving vindt loting plaats onder alle binnengekomen aanvragen.

Mede dankzij een intensieve lobby van het FAJK heeft de Provincie Flevoland € 200.000,- beschikbaar gesteld als extra financiering voor de investeringssteunmaatregel. Dit bedrag wordt nog door Brussel verdubbeld.

De aanvraag is zeer eenvoudig zelf te doen. Er moet wel opgelet worden dat er voldoende bewijsstukken worden meegestuurd en dat er subsidie wordt aangevraagd op investeringen die nog niet zijn gepleegd. Meer informatie over de voorwaarden van de regeling en aanvraagformulieren zijn te vinden op http://www.hetlnvloket.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top