Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Ontdekkingstocht Harderbos

Donderdag 14 september 2006

BIDDINGHUIZEN - Vereniging Natuurmonumenten houdt op zaterdag 16 september een ontdekkingstocht op de fiets in en om het Harderbos. De boswachter gaat met de deelnemers op pad langs oude en nieuwe natuur. Deelnemers genieten van de natuur en horen over nieuwe ontwikkelingen en plannen voor de toekomst.

Zomer in het bos
Wat is er midden in de zomer zoal te zien in het bos? Welke bloemen en kruiden bloeien nog en verspreiden een heerlijke geur? Zijn er nog vogels te zien in de volle bomen of zijn ze alleen te horen? Erg karakteristiek in het Harderbos zijn de vele kersenbomen met hun zoete vruchten. Vogels zijn er dol op. Natuurmonumenten werkt in het Harderbos aan de natuurlijke inrichting van de oevers van de Hoge Dwarsvaart: een ecologisch obstakel wordt een ecologische topper. En sinds 2003 graast er een kudde Schotse hooglanders in het bos. Het fietspad voert door het gebied waar ze grazen, dus wie weet laten ze zich zien.

Informatie en aanmelden
De tocht duurt ongeveer 2 uur en start vanaf de parkeerplaats aan de Karekietweg te Biddinghuizen. Telefonische aanmelding vooraf is noodzakelijk. Dat kan bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666), bij VVV Zeewolde (tel: 036 – 522 14 05) of via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost voor leden van Natuurmonumenten € 4, voor niet-leden€ 7,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.. Neem zelf een fiets mee.

Vereniging Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top