Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Kabouterhuisjes en meer in het Harderbos

Donderdag 21 september 2006

BIDDINGHUIZEN - Vereniging Natuurmonumenten houdt op woensdagmiddag 4 oktober een zoektocht ‘kabouterhuisjes en meer’ door het Harderbos in Flevoland. Kom met het hele gezin en ga met de boswachter op zoek naar paddenstoelen, oftewel kabouterhuisjes, en meer.

Paddenstoelenwereld
Ook nieuwsgierig naar paddenstoelen? Zijn het echt kabouterhuisjes of is een paddenstoel juist heel iets anders. In het afwisselende Harderbos zijn ze in de herfst volop te vinden. Naast de vele dieren trouwens die er leven: boomklever, bonte specht, wielewaal, vos, kikker en pad.

Tijdens deze zoektocht ontdekken de kinderen hoe de paddenstoelenwereld in elkaar zit. Waar de paddenstoelen precies te vinden zijn , waarom ze daar staan, hoe ze er komen en hoe ze er uit zien?

Rood-met-witte-stippen
Kabouters wonen meestal in paddenstoelen. Het bekendste kabouterhuisje is natuurlijk de rood-met-witte-stippen-paddenstoel van Kabouter Spillebeen (de vliegenzwam). Ook moeten kabouters net als mensen boodschappen doen. Daarvoor gaan ze niet naar een supermarkt maar gebruiken ze de paddenstoelen. Bij de melkzwam halen ze bijvoorbeeld hun melk, de inktzwam gebruiken ze om te schrijven en van de kluifzwam gebruiken ze de kluif als soepbot.

Aanmelden
De zoektocht start om 14.00 uur bij de p-plaats van het Harderbos aan de Karekietweg en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden voor deze wandeling kan bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666), bij VVV Zeewolde (036 – 522 14 05) of via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname kost voor leden € 4,- p.p, voor niet leden € 7,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Ook een spiegeltje en/of loepje kan goed van pas komen.

Vereniging Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.1 °C
  • 8.6 mm
  • 10.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top