0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Beestenboekenbal in de bibliotheken

Donderdag 21 september 2006
Beestenboekenbal in de bibliotheken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek. De bibliotheek opent deze met een spectaculair 'Beestenboekenbal'. Op deze dag is het ook dierendag en daarom is landelijk gekozen voor het thema: "De leeuw is los", naar het gedicht van Annie M.G. Schmidt.

De openingsmiddag op woensdag 4 oktober staat dus ook in het teken van dieren: leeuwen, beren, paarden, enz. Alle kinderen mogen verkleed komen. Er is o.a. muziek, schminken, ballonnenclowns en film.

Tekenworkshops
Op woensdag 4 oktober om 16.00 uur is er in de bibliotheek van Biddinghuizen een tekenworkshop met illustrator Georgien Overwater. Georgien is een bekende tekenares die veel jeugdboeken heeft geïllustreerd van bekende schrijvers. Ze tekende onder andere voor Carry Slee, Paul van Loon en Nanda Roep en werkte enkele jaren bij de NOS als illustrator onder meer voor de kinderprogramma's Sesamstraat en de schooltelevisie.

Maximaal aantal
Voor de tekenworkshops kun je inschrijven bij de balie in je bibliotheek. Helaas kunnen er maar 20 kinderen per workshop meedoen. De toegang is gratis en je hoeft geen spullen mee te nemen.

Filmmiddag
In Biddinghuizen wordt er op 11 oktober als afsluiting een dieren filmmiddag gehouden. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kun je lekker in de bieb loungen voor een “bioscoop” scherm. Voor popcorn wordt gezorgd. Drie uur lang lekker ontspannen naar leuke, spannende en ontroerende films kijken na een intensieve kinderboekenweek.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top