Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Wie zijn de wethouders: Siebe de Graaf

Donderdag 21 september 2006
Wie zijn de wethouders: Siebe de Graaf
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten is een serie gestart voor de Flevopost en andere media met hierin een portret van al haar wethouders. Deze week wethouder Siebe de Graaf (Christenunie), wethouder van Financiën en Grondzaken, Onderwijs, Milieu en Vergunningverlening en Handhaving.

Dat klinkt allemaal nogal deftig
“Het is een hele mond vol en mijn werkterrein is dan ook heel gevarieerd, met op ieder onderdeel verschillende aandachtspunten. Het is een portefeuille die mij vanuit opleiding, werkervaring en interesse goed past en waarin het prettig werken is.”

Wat vindt u zo mooi aan het werk van wethouder?
“Politiek is een zaak van lange adem, waarin je ook als bestuurder geduldig stapjes mag zetten in de gewenste richting. Werken aan de ontwikkeling van je eigen gemeente, maar ook nadrukkelijk aan het bewaren en beheren van wat al is bereikt. Steeds weer opnieuw afwegen, overleggen, keuzes maken en daar dan ook voor staan. Consequent en duidelijk.
Wethouder is een prachtig vak, niet gemakkelijk, wel inspirerend en uitdagend en vol kansen. Je kunt mensen en groepen aan elkaar verbinden om samen de uitdaging aan te gaan om onze gemeente mooi te houden en mooier te maken.”

Kunt u wat meer vertellen over de portefeuille Financiën en Grondzaken?
“Dat is een heel belangrijk onderdeel van het werk, zeker in deze periode waarin we met ons allen hard werken om de meerjarenbegrotingen opnieuw sluitend te krijgen. Oude gebouwen zijn versleten en worden vervangen, het onderhoud aan wegen neemt toe, kortom de onderhoudslasten zijn aan het stijgen. Daarnaast zijn door de rijksoverheid een aantal nieuwe taken op ons bordje gelegd, zoals onderwijshuisvesting en de Wet werk en bijstand, waardoor de gemeente extra financiële risico’s loopt. Het komende anderhalf jaar werken we aan een structurele ombuiging van 2 miljoen euro in onze begroting. De begroting bedraagt in totaal ongeveer 70 miljoen. Een grote uitdaging.”


En wat gebeurt er zoal op het gebied van onderwijs?
“Op dit beleidsterrein is van alles aan de hand. Schoolgebouwen staan nooit op het juiste moment op de juiste plaats met de juiste capaciteit. Scholen kampen vaak met huisvestingsproblemen, de gebouwen zijn te klein of juist te groot. Daarnaast spelen er in het onderwijs allerlei ontwikkelingen die we volgen en in een aantal gevallen aan meewerken, zoals bij voorbeeld de brede school.

Voor het middelbaar onderwijs wordt gewerkt aan een nieuw gebouw bij het station, waar de hoogste twee klassen van het VMBO kunnen worden gehuisvest en waar ook het ROC gebruik van gaat maken. De doorgaande leerlijnen die zo ontstaan zorgen ervoor dat steeds meer leerlingen hun opleiding in Dronten kunnen volgen en afmaken. Ook zijn we in gesprek over het aanbieden van klas 5 en 6 VWO in onze gemeente. We zijn trots op onze praktijkschool, waar leerlingen hard werken aan hun toekomst en we hebben in Dronten twee hbo-opleidingen die goed bekend staan in het land en waar leerlingen tot ver buiten onze landsgrenzen opgeleid worden op agrarische en aanverwante terreinen.”

Wat doet u binnen milieu en vergunningverlening en -handhaving?
“We leven in een uitgestrekte en groene gemeente waar van alles gebeurt. Het is een prachtige gemeente om te wonen en te recreëren. Dat willen we graag zo houden, maar dat gaat niet vanzelf. Bewoners en bedrijven ontplooien allemaal hun activiteiten en hebben daar vaak vergunningen voor nodig. We proberen onze burgers en bedrijven zo weinig mogelijk lastig te vallen met onze wettelijke taken en zijn daarom al een paar jaar bezig met integrale vergunningverlening en handhaving. We sturen liever één ambtenaar op bezoek die alles bekijkt, dan dat bedrijven en burgers meerdere malen aan bezoek en controle worden onderworpen. In onze gemeente is ook ruimte voor allerlei grote evenementen. Dronten heeft daar echt een naam mee opgebouwd in Nederland. Het bekendste festival is natuurlijk Lowlands. We werken er gezamenlijk hard aan om die naam hoog te houden. Ook dit hoort in de portefeuille vergunningverlening, we geven namelijk de evenementenvergunning af”.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.8 °C
  • 0.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top