Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Nieuw onderwijstijdperk gestart in Walibi

Zaterdag 23 september 2006
Nieuw onderwijstijdperk gestart in Walibi
Foto: Walibi World - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Voor Walibi World en de diverse deelnemende onderwijsinstellingen, vielen vandaag de laatste puzzelstukken op hun plaats. Staatssecretaris Bruins van OCW was aanwezig in het park om het startschot te geven van het drie jaar durende onderwijsproject THRILL.

Verschillende vertegenwoordigers van de deelnemende onderwijsinstellingen kwamen naar Walibi World om de officiële start van het THRILL-project bij te wonen. Speciale gast was Staatssecretaris Bruins van OCW, die de leerlingen en studenten enthousiast toesprak en samen met hen de symbolische puzzelstukken in elkaar liet vallen. (zie foto)


Walibi, Staatssecretaris van OCW dhr. Bruins en de leerlingen legden symbolisch de puzzelstukken van het THRILLproject op hun plaats

Thrill
THRILL is een geheel nieuwe vorm van onderwijs dat zich de komende drie jaar in Walibi World af zal spelen. THRILL staat voor Teamsgewijs Herontwerpen van Resultaatgericht Innovatief Levensecht Leren. Studenten van verschillende VMBO-, MBO- en HBO-instellingen gaan samen in competitieverband werken aan projecten met Walibi World als echte opdrachtgever. Om alle opdrachten goed te kunnen uitvoeren hebben de teams een eigen gebouw toegewezen gekregen met de naam THRILLTEAM PLAZA.

Uitdaging
“Ontwerp een verrijdbaar podium met een hoge entertainmentwaarde, die gebruikt kan worden voor optredens en parades in het park”, luidde de allereerste uitdaging die Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur van Walibi World, de studenten en leerlingen meegaf. Cees Blokland, bestuurslid van SSCO, reageerde enthousiast op deze opdracht. “Het komt vaak voor dat na weken van hard werken aan een opdracht, het resultaat nog net meegenomen mag worden naar huis of helaas direct in de oud metaalbak beland. Dít is een heel ander verhaal. Het gaat hier om een echte opdracht, waarbij het resultaat ook echt door Walibi World gebruikt zal gaan worden.”

Karretjes
Staatssecretaris Bruins vergeleek in zijn toespraak het ideaalbeeld van onderwijs met de trein van een achtbaan, waarbij de individuele karretjes staan voor de verschillende onderwijsniveaus, die geschakeld, in dezelfde richting en met dezelfde snelheid een spannende route afleggen. Hij noemde het THRILL-project een prachtig voorbeeld van dit ideaalbeeld, die wat hem betreft gekopieerd mag worden in heel Nederland.

Grenzen vervagen
Met deze motiverende woorden werd vandaag op Walibi World een nieuw onderwijstijdperk ingeluid, met als doel de grenzen tussen de verschillende disciplines en niveaus van onderwijs te laten vervagen en de brug te slaan naar de praktijksituatie.

Deelnemende (onderwijs)instellingen
Dit driejarig project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen OTIB, Hogeschool Windesheim (HBO), de VMBO opleidingen van Nuborgh Elburg, Ichthus College Dronten en Kampen, Christelijk VMBO Harderwijk, SGL / Arcus Lelystad en Walibi World met Landstede (MBO) als initiatiefnemer.

Afdeling communicatie, Walibi World

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.9 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top