Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gratis advies voor BAS voetbal

Donderdag 5 oktober 2006

BIDDINGHUIZEN - De voetbalverenigingen SV Reaal uit Dronten en BAS uit Biddinghuizen hebben elk een EnergiePrestatieAdvies (EPA) ter waarde van zeshonderd euro van energieonderneming Nuon gekregen.

Met het EPA kunnen de clubs mogelijk tot zevenhonderd euro besparen op de jaarlijkse energierekening. Dit gratis energieadvies bood Nuon aan 1.500 amateur voetbalverenigingen aan. De 150 verenigingen die als eerste reageerden ontvangen het gratis advies.

EPA
Een EPA is een advies over efficiënter energiegebruik. Deze wordt uitgevoerd door een energieadviseur van Nuon. De adviseur zet voor de voetbalclub de energiebesparende mogelijkheden op een rijtje, inclusief de besparing die ze opleveren en wat ze kosten. Het EnergiePrestatieAdvies vertegenwoordigt een waarde van maar liefst zeshonderd euro.

Besparen
Uit onderzoek van Nuon blijkt dat Nederlandse voetbalclubs al snel vijftien tot twintig procent per jaar op hun energierekening kunnen besparen (een bedrag van gemiddeld zevenhonderd euro). De meest voorkomende besparingsmogelijkheden zijn het energiezuiniger maken van verlichting op de sportvelden, bewuster gebruik van warm water, een thermostaat op de verwarming, gebruik maken van tijdschakelaars en het regelmatig schoonmaken van ventilatieroosters van koelkasten en vriezers. Ook het ontdooien van deze apparatuur behoort tot de meest voorkomende besparingsmogelijkheden.

Bron: Flevopost

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Stroomvoorziening
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 11.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top