Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Vallende blaadjes wandeling Broekbos

Dinsdag 17 oktober 2006

BIDDINGHUIZEN - Laarzen aan en lekker stampen door kleurrijke herfstbladeren. Dat kan op woensdag 1 november met Vereniging Natuurmonumenten in het Broekbos.

Ga met de boswachter mee op excursie en ontdek de geheimen van de herfst. Het Broekbos is onderdeel van het grotere Harderbos, dat tegenover Harderwijk ligt.

De excursieleider vertrekt om 14.00 uur vanaf de ingang van het Broekbos aan het Kievitslandenpad en is ongeveer anderhalf uur onderweg. Vooraf aanmelden is gewenst en kan bij de ANWB/VVV in Harderwijk (0341-426666), bij VVV Zeewolde (036 – 522 14 05) of op de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Deelname kost voor leden € 4,00 p.p., voor niet leden € 7,00 p.p. en kinderen t/m 12 jaar € 2,00 p.p. Tip: Het Broekbos is een nat bos, dus is het verstandig laarzen aan te doen. Honden mogen niet mee, omdat die de rust teveel zouden verstoren.

Herfstgeheimen
Het Broekbos is een klein bosje, maar er leven verrassend veel vogels. Zo’n 35 soorten broeden hier. Behalve vogels leven hier kikkers, padden en verschillende zoogdieren.

In de herfst vallen ook hier de blaadjes van de bomen. Maar waarom eigenlijk? En waarom krijgen ze zulke mooie kleuren? Welke bomen staan er eigenlijk in het Broekbos? Waaraan kun je nog meer zien dat het herfst is? Kom en ontdek de geheimen van de herfst.

Routebeschrijving vertrekpunt
De excursie start bij de ingang van het Broekbos aan het Kievitslandenpad. Het Kievitslandenpad ligt recht tegenover de ingang Harderbos. Vanaf Harderwijk N302. Bij Harderhaven rechtsaf de Harderbosweg op. Na 2 km. linksaf richting Lelystad. Na 500m is linksaf de ingang Harderbos, u gaat hier rechtsaf . Vanaf Lelystad aan het eind van de Larserweg (N302) linksaf en meteen weer rechts richting Veluwemeer. Na 4 km. ingang Harderbos rechts, u gaat hier linksaf.

Vereniging Natuurmonumenten
Door gebieden aan te kopen en te beheren beschermt Natuurmonumenten de natuur in Nederland. In de afgelopen 100 jaar is ze er in geslaagd 370 natuurgebieden te beschermen.

Natuurmonumenten kan dit werk doen dankzij de steun van haar leden. Meer informatie op http://www.natuurmonumenten.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de activiteiten die Natuurmonumenten organiseert.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Oogstweg 31
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.3 °C
  • 0.0 mm
  • 18.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top