Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Verruiming vrijstellingen toeristenbelasting

Donderdag 19 oktober 2006

BIDDINGHUIZEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten om de vrijstellingen van het betalen van toeristenbelasting te verruimen.

De verruiming betreft de (recreatie)bedrijven en instellingen, die specifiek gericht zijn op het aanbieden van overnachtingen aan gehandicapten.

Sociaal beleid
Toeristenbelasting wordt geheven van instellingen en bedrijven, die gelegenheid bieden voor het overnachten tegen betaling. In de gemeente Dronten zijn er een aantal instellingen en bedrijven, die specifiek verblijfsmogelijkheden en activiteiten aanbieden voor de doelgroep gehandicapten en hun verzorgers/begeleiders. Door de vrijstellingsbepalingen in de verordening toeristenbelasting te verruimen behoeft deze groep mensen geen toeristenbelasting meer te betalen.

De huidige belastingverordening geeft reden voor discussie wie er nu wel en wie er nu niet onder de al bestaande vrijstellingsbepaling valt. Door een specifieke aanvulling van de vrijstellingsbepalingen kan aan deze discussie een einde worden gemaakt. De vrijstelling is nu van toepassing op de gehele groep. Het college wil deze groep mensen, die vaak al zwaar wordt getroffen door allerlei maatregelen, ontzien waar het gaat om de heffing van toeristenbelasting.

De raad stelt vast
Het voorstel van het college moet nog aan de raad worden voorgelegd. Dit vindt plaats via de verordening toeristenbelasting 2007, die in december aan de raad ter vaststelling wordt voorgelegd.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top