Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Regionale vacaturesite gat in de markt

Vrijdag 20 oktober 2006
Regionale vacaturesite gat in de markt
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Jarenlang leek het een onbereikbare droom: wonen en werken in het noorden van Nederland.

Anton Klapwijk, bedrijfsleider en personeelswerker, en zijn vrouw Willie, verpleegkundige, hadden hun werk in Amersfoort, daarna in Breda. Het gezin groeide, de zaken gingen goed, maar Flevoland bleef trekken.

De rust, de ruimte, het groen, het water. Ook de hartelijke mentaliteit van Flevolanders sprak ze aan. ‘Flevolanders stug? Nooit wat van gemerkt. Het viel ons steeds als we hier kwamen op hoe hartelijk de mensen hier zijn, hoe snel je contacten maakt, hoe vanzelfsprekend burenhulp hier nog is. Voor onze kinderen leek het ons ook heerlijk om in deze omgeving op te groeien.’

Na lang wikken en wegen besloten ze de sprong in het diepe te wagen: ze namen ontslag, verkochten hun huis, verhuisden naar een dorp op de grens tussen Flevoland en Friesland, en begonnen voor zichzelf. ‘Een regionale vacaturesite was er nog niet in Flevoland,’ vertelt Anton. ‘In andere provincies al wel. We zagen hoe goed het werkte. Mensen die op zoek zijn naar werk, zitten er vaak niet op te wachten om te moeten verhuizen. Ze zoeken een baan in hun eigen woonplaats, in hun eigen regio. Het concept van Flevolandvacature sprak ons enorm aan: een overzichtelijke site, mensen kunnen precies aangeven wat ze zoeken en in welke regio ze zoeken. En ze krijgen via de mail vacatures aangeboden die afgestemd zijn op hun wensen. Mensen die zich inschrijven bij een landelijke vacaturebank krijgen vacatures uit alle delen van Nederland. Maar iemand die in Almere woont, zit er meestal niet op te wachten om voor een baan in Zeeuws-Vlaanderen of Twente te moeten verhuizen.

Wie een blik op de site http://www.flevolandvacature.nl werpt, zal het ermee eens zijn: de site is aantrekkelijk en overzichtelijk opgezet, en met een enkele muisklik kan worden gezocht tussen vacatures in bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg en de horeca in de verschillende regio’s in Flevoland.


Een nieuw concept dat inderdaad een gat in de markt lijkt te zijn: duizenden werkzoekenden hebben via de regionale site een nieuwe baan gevonden.

Ook voor werkgevers in Flevoland is het een uitkomst. ‘Het is in alle opzichten een voordeel om juist iemand uit de omgeving in dienst te nemen,’ weet Willie, die de administratie van het bedrijf verzorgt. ‘Iemand die de ‘taal’ van het bedrijf spreekt, die snel kan beginnen, die niet eerst hoeft te verhuizen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top