Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Werkdag natuurstrook van Werven

Dinsdag 24 oktober 2006
Werkdag natuurstrook van Werven
Foto: Wijkteam Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen vrijdag 20 oktober hebben landschapsbeheer Flevoland en het IVN een werkdag georganiseerd in de natuurstrook bij Van Werven.

Voor deze dag stond ondermeer op het programma: riet en wilgen maaien, poelen opschonen (ontdoen van algen en wieren).


Al dit maaisel is op een hoop gebracht een zogenaamde broeihoop deze is weer goed voor de ringslang, die hierin kan overwinteren en deze broeihoop kan gebruiken om eieren te leggen. Ook is er aandacht besteed aan de bever en ijsvogelwand.

Tal van planten en dieren hebben de natuurstrook inmiddels 'in bezit' genomen o.a. een paar zeer zeldzame paddestoelsoorten. De gevonden paddestoelen zijn het rossige ballonbekertje, de zwarte schotelkluifzwam en de zwarthaar wimperzwam. De eerste twee zijn mycorriza - zwammen. Deze zwammen werken samen met de wortels van de wilgjes. De zwam helpt de plantjes (wilgjes) om water en voedingstoffen uit de bodem op te nemen en de wilgjes leveren o.a. suikers aan de zwam. Zo kunnen ze elkaar helpen op de schrale zandgronden die hier voorkomen.De natuurstrook is niet toegankelijk voor publiek, mensen die als vrijwilliger willen helpen kunnen contact op nemen met Lodewijk van Kemenade van Landschapsbeheer Flevoland tel. 0320-294939. Dit is dan een mooie gelegenheid om deze natuurstrook van dichtbij te bewonderen. Of men moet wachten totdat er weer een excursie wordt gegeven.

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top