Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Aanvragen voor Leader+ kunnen komen

Dinsdag 11 september 2001
Aanvragen voor Leader+ kunnen komen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op donderdag 13 september hijst voorzitter van de Leadergroep Flevoland, mevrouw T. Bij de Vaate, de vlag als startsein van de Leader+ periode in deze provincie. Vanaf dat moment kunnen Flevolandse inwoners en organisaties een aanvraag indienen voor een Leader+ bijdrage. Dit is mogelijk tot het einde van 2006.

Leader+ is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Het doel van Leader+ in Flevoland is het verbeteren van de leefkwaliteit in het landelijk gebied. Bewoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties die een project willen opzetten dat ten goede komt aan de leefbaarheid van het platteland, kunnen een Europese bijdrage aanvragen. Deze aanvraag kunnen zij indienen bij de provincie Flevoland.

De ingediende aanvragen worden beoordeeld door de Leadergroep. Officieel heet deze groep de “Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland”. Deze groep bestaat onder meer uit de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad, organisaties als NLTO, Dorpsbelangen, het Flevolands Bureau voor Toerisme, Landschapsbeheer Flevoland, vrouwen- en jongerenorganisaties en de provincie Flevoland zelf. Een deel van de leden heeft al ervaring opgedaan in de Stuurgroep Leader II. Andere leden zijn nieuw in de groep. De leden van de Leadergroep volgen eerst een training in het beoordelen van projecten.

Het Leader-programma wordt in Nederland sinds ongeveer tien jaren uitgevoerd. Het Leader+ programma dat nu in gang is gezet, is de opvolger van de programma’s Leader I en II. Flevoland maakte ook al van het Leader II programma gebruik.

Contactpersoon voor Leader+ bij de provincie Flevoland is Mireille Korterik. (tel: 0320-265 676, e-mail: korterik@flevoland.nl).

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.5 °C
  • 21.2 mm
  • 7.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top