AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Zeldzaam is halverwege

Woensdag 8 november 2006

BIDDINGHUIZEN - Vandaag begonnen voor de Biddinghuizer band Zeldzaam de opnames voor een nieuwe CD. Plaats van handeling waren de Wisseloord studio’s in de bossen van Hilversum. Na dag 1 is de band (muzikaal) halverwege.

Op deze eerste dag werden de drum- en baspartijen opgenomen; de basis voor ieder muziekstuk van deze stijl. Voordat Ronald van den Tempel en Ricardo Dijkstra aan de slag konden rond half 1, moest eerst alles worden opgebouwd. Van den Tempel: “Rond mijn drumstel staan maarliefst 16 microfoons opgesteld! Ook zit ik in een soort glazen kooi, zodat mijn geluid er zo zuiver mogelijk opkomt. Wel even wennen natuurlijk, maar door goed oefenen van tevoren, ging het eigenlijk sneller dan verwacht.”


Het drumstel - omgeven door microfoons

Bas
Bassist Ricardo Dijkstra kijkt eveneens terug op een geslaagde eerste dag. “Het is toch altijd afwachten in zo’n nieuwe omgeving. Zouden de dingen zoals wij ze hadden bedacht ook in een studio stand houden, of zou er veel veranderd moeten worden aan de indeling van de liedjes?” Dit bleek gelukkig allemaal mee te vallen. Alleen het eerste ingespeelde nummer veranderde iets, liet de band ons weten. Dijkstra: “En we hebben een top producer / technicus zitten. Als je ziet hoe snel en toch rustgevend hij werkt, geeft dat enorm veel vertrouwen.”


Tussen de bedrijven door, was er alweer tijd voor nieuwe inspiratie

Dagen
Het is voor de band allemaal wel iets anders dan bij de vorige CD-opname. Er worden dagen gemaakt van 10.00 tot 22.00 uur en in die tijd wordt met voldoende geduld toch de vaart erin gehouden. Na deze eerste dag zijn de drum en bas helemaal klaar, maar voor de andere bandleden betekende dat wel vooral veel wachten. Morgen zal de band hun tweede dag ingaan. Dan zullen de gitaren en (een deel van) de zang worden opgenomen. De resterende twee dagen staan onder voorbehoud gepland over twee weken.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top