Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Tai Chi in Biddinghuizen

Woensdag 15 november 2006

BIDDINGHUIZEN - In de praktijk voor klassieke homeopathie in Biddinghuizen komt naast homeopathische behandeling vaak gezondheid in een breder perspectief aan de orde.

Vaak wordt er gesproken over leefstijl. Belangrijke factoren die de gezondheid beïnvloeden zijn: voeding, beweging, afwisseling tussen in- en ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk.

Mensen die een aandoening of ziekte hebben en zich tot homeopathische behandeling richten, kunnen of willen niet meer intensief sportief presteren. Toch is er vaak een verlangen om zelf actief iets te doen om zo gezond mogelijk te blijven. Mensen willen ondanks hun lichamelijke beperking graag bewegen, zichzelf soepel houden, zich kunnen ontspannen en tegelijk fysiek bezig zijn.

Door overleg met anderen en nadenken over mogelijkheden, is het idee ontstaan om te proberen of het mogelijk is om in ons dorp Tai Chi lessen te kunnen aanbieden. Dit is een manier van bewegen die voor iedereen geschikt is, dus ook voor mensen zonder enige beperking.

Chiara Meloni uit Dronten is bereid gevonden om lessen te verzorgen. De oefeningen die zij mensen aanleert zijn even eenvoudig als doeltreffend, waardoor u al snel zelf thuis ook kunt oefenen als u dat zou willen.

Tai Chi Tao is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die zich kenmerkt door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. Bij Tai Chi Tao ziet iedere les er anders uit; de les bestaat uit afwisselend korte en langere vormen en oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie.

Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitgeschakeld en de ontspanning komt centraal te staan.

De effecten van Tai Chi Tao zijn o.a.:
- Ervaren van lichamelijke ontspanning
- Ervaren van geestelijke ontspanning
- Verbeteren van het evenwicht
- Verbeteren van soepelheid van spieren en gewrichten
- Goed geaard zijn
- Vergroten van concentratie
- Verminderen van innerlijke onrust

Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen kunnen aangepast worden, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke en/of energie beperking. Denk hierbij aan fibromyalgie, RSI klachten, ernstige vermoeidheid, slapeloosheid.

In januari wordt er gestart met een proefles, een uitnodiging hiervoor volgt later. Telefonische opgave voor deze proefles is noodzakelijk in verband met de ruimte.

Mensen die het leuk zouden vinden om mee te doen, jong of oud, gezond of niet, man of vrouw, kunnen voor verdere informatie en opgave contact opnemen met:
Bep van Bemmelen: 332 091
Lia van Dam: 333 230

Docente: Chiara Meloni
Plaats: Het Koetshuis
Dag: maandag
Tijd: 16.00- 17.00
Prijs +/- 5€ per keer

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top