Kafa Kafa
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Sinterklaas verwelkomd in Biddinghuizen

Zaterdag 18 november 2006

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag werd aan de kade Sinterklaas binnengehaald. Ouders en hun kroost wisten de weg naar de intocht weer goed te vinden, getuige de grote belangstelling.

Het weer zat dan ook eindelijk een keer mee. Was het andere jaren nog wel eens ‘verkleumen’ aan de kade; dit jaar kon men genieten van een stralend zonnetje.


Het nieuwe boek voor Sinterklaas

Voordat de boot kon aanleggen, werden de kinderen vermaakt door muziek van Maris Sonores en vertelden de knutselfrutselpiet en zijn mede-Piet over het nieuwe boek voor Sinterklaas. Het verhaal hiervan was de afgelopen tijd al te lezen in Biddinghuizen Actueel en op BHZNet. De kinderen waren goed op de hoogte en ook zij konden zich niet vinden in de keus van Piet: een roze boek.

Schaamte
Toen knutselfrutselpiet de reactie van de kinderen hoorde, begreep ook hij dat het niet kon. Het had een rood boek moeten zijn. Vol schaamte verborg hij zich voor Sinterklaas, die ondertussen in de verte te zien was op een boot vol pieten.


Kinderen hadden zich ook dit jaar verkleed als Sint of zwarte piet

Aandacht
Sinterklaas had dit jaar, voor het podium werd betreden, alle aandacht voor de kinderen. Vol ontzag keken ze naar de langverwachte Sint, die de rij langs ging, handen schudde en tekeningen in ontvangst nam. Op het podium aangekomen, was het moment daar dat het nieuwe boek overhandigd moest worden.

Hoofdpiet
De knutselfrutselpiet biechtte verlegen op aan de goedheiligman dat er een verkeerd boek was aangeschaft. Sinterklaas keek bedenkelijk, maar wist beter. De hoofdpiet had samen met Dorpsbelangen Biddinghuizen voor een alternatief gezorgd: een prachtig rood boek. Zo kwam het toch nog allemaal goed.


Rondgang
Na de intocht aan de kade, vertrok Sinterklaas op een paard, gevolgd door een grote stoet, voor een rondgang door het dorp. Via de Waterkant, Kopakker, Cultuursingel en Dreef, eindigde de stoet in het centrum. Dorpsbelangen en haar vrijwilligers kan hiermee terugkijken op wederom een geslaagde intocht.

 • Klik hier voor foto’s (deel 1)
 • Klik hier voor foto’s (deel 2)

  Redactie BHZNet.nl

  nieuwsrubrieken
  Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
  Biomassa van Werven Energie B.V. Biomassa van Werven Energie B.V.
  Inzameling, verwerking, opslag en aanvoer van biomassa
  Biddingringweg 23
  8256 PB
  Biddinghuizen
  T 0321-330061
  W http://www.vanwerven.nl/
  Biomassa van Werven Energie B.V.
  Biomassa van Werven Energie B.V.
  Adverteerder in de rubriek Sinterklaas
  Fruithandel Van Beek
  Fruithandel Van Beek
  actueel nieuws
  in de bhznet.nl winkel
 • twitter facebook rss top