AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb

BAS verliest thuis van ZAC

Maandag 20 november 2006
BAS verliest thuis van ZAC
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag hebben de dames van BAS basketbal in eigen huis verloren van het - nog steeds - ongeslagen ZAC: 39-61.

BAS moest het doen zonder de twee langste speelsters Joyce Potgieter en Anne-Marie van Wijk, beiden geblesseerd aan de enkel. De ploeg uit Biddinghuizen was desondanks toch nog met negen speelsters, omdat ook bankspeelster Cynthia Hoogwout weer van de partij was.

Kleine voorsprong
ZAC begon zoals verwacht met een pressie verdediging over het hele veld, maar BAS was er goed op berekend het eerste kwart. BAS liep de eerste minuten uit naar een kleine voorsprong onder leiding van Erica Brunia. Zij moest de beide lange speelsters vervagen en speelde een sterke wedstrijd zowel aanvallend als reboundend. Aan het eind van het eerste kwart kwam ZAC weer langszij: 15-16.

Slordig
Het tweede kwart was slordig, er was te veel balverlies en dit kwart werd ruim verloren: 7-18. Er was wel inzet aan de kant van Biddinghuizen, maar met name op gretigheid werd hier verloren. De tweede helft gaf vrijwel hetzelfde beeld. Ondanks dat BAS vrij weinig moeite had met de pressie verdediging kwamen de dames toch moeizaam tot scoren, er was te weinig aanvalsinitiatief wat ook wel blijkt uit de eindstand: 39-61.

Ervaring
De routiniers van BAS speelden niet hun sterkste wedstrijd, maar de minder ervaren Sandra Boelens viel positief. Ook de 14 jarige Cynthia Hoogwout kreeg enkele minuten speeltijd en deed het hartstikke goed, met name verdedigend op de goed dribbelende spelverdeelster van ZAC.
Erica Brunia: 18 punten en 17 rebounds

Geen wedstrijd
De komende twee weken is er geen wedstrijd, maar misschien daardoor net genoeg tijd voor de geblesseerden om weer van de partij te zijn voor de laatste wedstrijd van 2006. Op 9 december spelen de dames tegen promovendus WSV in Apeldoorn, een ploeg die al verrassende wedstrijden heeft gewonnen en dus als een lastige tegenstander wordt gezien.

BAS Basketbal Dames 1


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.2 °C
  • 0.0 mm
  • 17.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top