AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Veluwe niet blij met Fields of Rock

Woensdag 29 november 2006

BIDDINGHUIZEN - Bewoners van de Veluwe zijn niet blij met de komst van het Fields of Rock festival naar Biddinghuizen, zo blijkt uit berichtgeving van De Stentor.

Het is de bedoeling dat in juni 2007 het rockfestival wordt gehouden op het evenemententerrein bij Wailibi World, zo werd eerder deze week bekendgemaakt door concertorganisator Mojo.

Vergunning
Volgens de gemeente Dronten zijn er inderdaad gesprekken geweest, maar is er nog geen vergunning verleend. "Als Mojo aan de veiligheidseisen en geluidsnormen voldoet, krijgen ze de vergunning," meldt een woordvoerder van de gemeente in De Stentor.

Klandizie
Diverse ondernemers aan de Veluwse kant van het Veluwemeer zien onder andere economische gevolgen van een nieuw festival. Zo zijn geven campinghouders te kennen dat het met Lowlands al klandizie kost. Een nieuw festival zou hier niet bevorderlijk voor zijn.

Volgens de gemeente Dronten zijn er geen geluidsnormen overschreden tijdens Lowlands, dus zijn klachten hierover vanaf de Veluwe niet gehonoreerd. Dit zal straks ook gelden voor Fields of Rock. "Wij doen alles om overlast te voorkomen, maar kunnen niet veel anders: zonder officiële gronden om het festival te weigeren, moeten we het toestaan," schrijft De Stentor.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Attractiepark Walibi Holland
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.6 °C
  • 0.0 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top