Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Fields of Rock vervangt MegaTruck

Maandag 4 december 2006

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten is voornemens om Mojo Concerts een vergunning te verlenen voor het Fields of Rock festival. Dit festival staat gepland op 16 & 17 juni op het Walibi terrein en komt in de plaats van het Truckerfestival.

De gesprekken met Mojo Concerts zijn in een vergevorderd stadium, maar de formele afhandeling moet nog plaatsvinden.

Geen extra evenement
De huidige milieuvergunning staat toe dat, gedurende zes dagen per jaar, drie tot vier grote geluidsevenementen mogen plaatsvinden op het terrein. Vorig jaar waren dit Automaxx, het Megatruckfestival en Lowlands. Er vindt dan ook geen uitbreiding plaats van het aantal evenementen maar het Fields of Rock festival komt in de plaats van het Megatruckfestival. Hiermee blijft het aantal geluidsevenementen op drie staan. Dit aantal is binnen de vastgestelde vergunning toegestaan.

Geluidsoverlast
Ook dit evenement zal moeten voldoen aan alle eisen om binnen het maximum aantal decibellen te blijven. Walibi World, de gemeente en de organisator van het evenement controleren en bewaken gedurende het evenement de gestelde normen binnen de geluidsvergunning. Dit om er zorg voor te dragen dat de gestelde geluidslimieten niet worden overschreden.

Het Fields of Rock festival heeft geen nachtprogrammering. Hierdoor is overlast tijdens de nachtelijke uren uitgesloten. Het is een tweedaags festival dat duurt van 12.00 uur – 23.00 uur. Overlast in de ochtend is dus ook niet aan de orde.

Toestemming gemeente
Als een evenement past binnen de verleende milieuvergunning en aan alle geluidsnormen voldoet kan en wil de gemeente Dronten een verzoek niet afwijzen. De gemeente probeert in goed overleg de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar kan niet altijd voorkomen dat er toch geluidssignalen worden opvangen.

Gemeente Dronten, afdeling Communicatie

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Mega Truck Festival
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.2 °C
  • 0.0 mm
  • 21.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top