Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

BHZNet in gesprek met X Factor Sharon

Maandag 12 februari 2007
BHZNet in gesprek met X Factor Sharon
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het is niet gemakkelijk om één van de deelnemers van RTL4-programma ‘X Factor’ te kunnen interviewen. Beter gezegd: dat is tegen de regels van de RTL. Toch lukte het ons, geholpen door Dorpsbelangen Biddinghuizen en moeder Kips, om na de resultshow van zondagavond een gesprek te voeren met de momenteel beroemdste Biddinghuizer.

Op de vrijkaarten die we voor de gelegenheid hebben gekregen, staat dat de deuren om 20.00 uur openen, dus zitten we al voor 8 uur in een speciaal gereserveerd deel van de studio te wachten. Vlakbij het podium en met goed zicht op de jury, vóór het vak vol fans van Sharon. Gewapend met een spandoek van Biddinghuizen. Deze viel dusdanig op, dat Wendy van Dijk de tekst hiervan (‘Biddinghuizen is fan van Sharon’) hardop voorlas. Jammer genoeg was dit nog net voor de uitzending.


Fans
Na een spetterende show, waarbij zangeres Anja de teleurgestelde afvaller is en Sharon alweer een ronde verder mag, kunnen we met onze speciale polsbandjes rustig wachten tot de zaal leeg is gestroomd, om zo de artiesten te kunnen ontmoeten in de foyer. Vader, moeder en familie Kips zijn daar dan al, zodat we ook met hen nog even kunnen praten. Buiten spreken we nog enkele jonge fans van Sharon, die haar typeren en waarderen om haar gevoelige stemgeluid. Ze komen uit Den Haag en willen proberen een handtekening van haar te bemachtigen.

Als rasechte zangeres komt ze volgens haar moeder, ‘altijd als laatste’ de studio’s in Hilversum uitgelopen, op weg naar de foyer waar familie en vrienden wachten op hun sterren. Deze keer is het niet anders. Nog in prachtige make-up zien we haar met een gelukkige glimlach naar ons toekomen. Felicitaties van haar familie en daarna van ons, waarna een aantal fans nog even met haar op de foto wil. “Gewoon de halve finale, man!” roept ze een paar keer uit. Dat iedereen die mijlpaal sowieso verwachtte blijkt wel uit de reacties om haar heen.


Kort voor de uitzending proberen de, vooral jeugdige, fans een handtekening van hun idool te bemachtigen

Concurrente
Ditmaal is Anja degene die X-Factor moet verlaten. Ze werd door Henk-Jan als te onberekenbaar beschouwd. Maar Sharon zag in Anja zeker geen concurrente. “Anja is een echte artiest, zij moet het echt van haar zang hebben en de show om haar heen was niet haar ding”.

Of ze in Biddinghuizen blijft wonen is een vraagteken. “Ik wil een mooi huis, dat staat vast en mijn voorkeur gaat uit naar de polder. Wat mij betreft is dat in Biddinghuizen of Dronten. Misschien, mocht het zover komen dat ik een tweede huisje kan betalen, zou ik daarnaast nog een appartementje in Amsterdam nemen. Maar dit zou vooral om praktische redenen zijn. In de polder is het echt thuiskomen voor mij. Maar de toekomst ligt nog hartstikke open.”


Suzanne Roeken namens BHZNet.nl in gesprek met Sharon

Jeugdjaren
Op haar tiende kwam Sharon naar Biddinghuizen, na eerst in Lelystad en Amsterdam gewoond te hebben. Haar domicilie begon aan De Voor en is nu al wat jaren de Koolzaadhof. Op onze vraag waar ze vroeger het liefst speelde, hoefde ze niet lang na te denken. “Dat was aan De Voor. Wij woonden toen op nummer 23 en tegenover ons woonde mijn klasgenootje.” Haar lievelingsleraar was meester Doedens. “Ik heb twee jaar les van hem gehad en het was een hele leuke leraar.” Een paar jaar geleden vierde hij zijn afscheid, hoort ze van ons. “Als ik dat had geweten, was ik zeker even gedag gaan zeggen! Een lange tijd geleden was ik met een vriendinnetje op het schoolplein en hoorde ik een luide stem achter me. Meneer Doedens! Ik wist het meteen.”

Jury
Haar favoriete jurylid is - niet geheel onverwacht - Henk-Jan Smits. “Zijn gedrevenheid inspireert me en het is prettig om met hem te werken. Ja, hij is soms wat grof, maar wél goudeerlijk. Weet je, Henk-Jan is eigenlijk gewoon een grote knuffelbeer.”

Sharon is de jongste van vier kinderen Kips. Haar broer, vader en moeder zijn vanavond aanwezig om huiswaarts te gaan met hun dochter. Vooral Inez, is ontzettend betrokken, uiteraard, en met haar hebben we dan ook wat langere, gezellige gesprekken. Wanneer Sharon vlak voor ons interview naar buiten loopt om fans te begroeten, roept ‘mama Kips’ haar meerdere malen na: “Sharon, jas aan!”. Zorgzaamheid ten top en ook het dagelijkse leven van Inez staat even in het teken van X-Factor, zo merken wij.

Wie het kleine niet eert…
Als plaatsgenoten volgen wij Sharon natuurlijk al iets langer en als we beginnen over haar eerdere gospel-optredens, merken we dat dit voor haar nog steeds belangrijk is. “Gospel is iets wat bij mij hoort. Ik zing in Gospel Boulevard, een gospelkoor en heb daarnaast verschillende andere optredens gedaan. Ik zou dit graag willen integreren in mijn verdere muziekcarrière en hopelijk zijn beide te combineren.”

Achter de schermen wordt al gewerkt aan liedjes voor Sharon. Liedjes waarmee ze over enige tijd de hitlijsten moet gaan bestormen. Aan het artiestenbestaan kan ze in ieder geval nu al wennen. “Tijdens X Factor ben ik al naar verschillende studio’s geweest, onder andere in Amsterdam. Wat er precies geschreven wordt is nog niet bekend. En of het nodig zal zijn, zal de komende weken moeten blijken. Ik hoop in ieder geval dat ik de finale haal en wat mij betreft met X6. Want met ‘de meiden onder elkaar’ is het gewoon gezelliger.”


In gesprek met moeder Kips

Steun
Natuurlijk vragen we haar nog naar de steun uit de gemeente die ze krijgt. “Niet alleen Biddinghuizen, maar ook fans uit Dronten en Swifterbant zijn me dierbaar. Het is zo top dat iedereen mij steunt. Ik ben maar een gewoon meisje uit een dorp en dan dit! Het boek dat ik heb ontvangen van Dorpsbelangen ga ik zeker op mijn gemak lezen. Wat geweldig”, aldus onze almaar beroemder wordende plaatsgenoot.

Ondanks dat ze alle tijd voor ons neemt tijdens dit gezellige gesprek, realiseren ook wij ons dat ze graag nog even haar familie wil spreken. Overtuigd van de winkansen van Sharon, keren we dan ook voldaan terug naar Biddinghuizen.


Via deze weg bedanken we de familie Kips en Dorpsbelangen Biddinghuizen voor deze unieke kans. Met hen hopen ook wij dat Sharon de finale van dit TV programma mag halen en winnen.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek BHZNet.nl
BHZNet.nl BHZNet.nl
Nieuws uit Biddinghuizen
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
E nieuws@bhznet.nl
W http://www.bhznet.nl/
BHZNet.nl
BHZNet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top