Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Hedidarts op weg naar eerste plaats

Donderdag 22 februari 2007
Hedidarts op weg naar eerste plaats
Foto: Hedidarts

BIDDINGHUIZEN - Het is al ruime tijd bijzonder spannend in de Flevolandse dartcompetitie, met name de teams van de top drie, waar Hedidarts bij hoort, maken het elkaar erg lastig.

Hoewel het aantal behaalde punten van de teams dicht bij elkaar ligt, lijkt het nu toch gunstig uit te gaan pakken voor het dartteam van Biddinghuizen.

Een 8-1 zege in Ens afgelopen dinsdag draagt daar zeker aan bij. Ilja, Teun, Berno en Jeroen trokken erop uit, waarvan een verslag.

Single partijen (501, best of 5 legs)
Jeroen ging van start in de singles en kwam uit tegen Roel, van New Way Darts 1. Zijn punten liepen prima en hij won de partij met 3-1 in legs.

Als tweede gooit Ilja zijn partij. Ook bij hem loopt het spelletje lekker en met respectievelijk dubbel 18, dubbel 10 en dubbel 16 wint hij zijn partij met een nette 3-0. Ook weet hij een 180-er te gooien.

Berno speelt de derde partij namens Hedidarts. Zijn tegenstander, Alfred, die normaal goed partij kan geven heeft echter een vervelende dip (aldus Alfred zelf) en Berno profiteert prima. Met onder andere tripple 14 - dubbel 20 (82 finish) wint ook hij de partij vlekkeloos met 3-0 in legs.

De laatste single partij is voor de beurt van Teun. Zijn punten blijven echter uit en al snel staat hij op een 0-2 achterstand. Hij weet zich nog terug te knokken tot een beslissende leg (het wordt 2-2) maar hij mist zijn dart voor de definitieve winst: het vakje van de dubbel 16 bleek net te klein en hij verliest de partij met 2-3.

Hedidarts gaat naar de koppelpartijen met een 3-1 voorsprong in games.

Koppels (701, best of 5 legs)
Jeroen en Berno gaan van start in de dubbels. Jeroen weet de punten in het begin niet echt te raken maar dat wordt gelukkig opgevangen door Berno. Het checken loopt bij hem echter niet lekker maar daar helpt Jeroen weer bij: met onder andere een 94 finish (triple 18 - tops) en dubbel 16 winnen ze de partij netjes met 3-0 in legs.

Als tweede gooien Ilja en Teun hun eerste koppel partij. Het loopt echter niet lekker en de eerste twee legs gaan, na het missen van vele pijlen op de dubbel 1 in de tweede leg, naar de tegenpartij. Dan keert het tij echter en wordt er goed punten gegooid. Daar kunnen de mannen van New Way Darts op dat moment niet aan tippen en met onder andere een 100 finish (geheel in stijl met triple 1, triple 19 en tops) van Teun wordt de pot alsnog gewonnen met 3-2.

Met het nieuwe systeem in de koppelwedstrijden worden de tweede en derde dubbelpartij door hetzelfde koppel gespeeld (van het team dat uitspeelt). Wederom gaan Ilja en Teun er dus weer voor staan. Na hun eerste partij loopt het allemaal wat soepeler en na twee mooie checks van Ilja (100 finish: triple 20 - tops en een 116 finish: triple 20, 16 en tops) wordt de partij gewonnen met 3-0.

De laatste koppel partij wordt dus gespeeld door Jeroen en Berno. Ze spelen een goede pot en er wordt gewonnen met 3-1, waarbij de gewonnen legs steeds met 1 pijl worden uitgegooid door Jeroen.

Teamwedstrijd (701, best of 3 legs)
De laatste wedstrijd, waarbij alle spelers het tegen elkaar opnemen, biedt uitzicht op niet alleen een belangrijk punt maar ook op een gratis ronde bier. Uiterst geconcentreerd gaan de Hedi-darters er dus voor staan en al snel blijken de mannen dorst te hebben: Ilja checkt de beslissende dubbel 1 waarna een 2-0 in legs op het formulier gezet mag worden.

Na deze 8-1 zege lijkt het, zoals eerder gezegd, de goede kant op te gaan voor het team uit Biddinghuizen in de Flevo Darts Divisie. Ook in de bekercompetitie wordt weer hard gestreden en dit gaat vooralsnog prima. Hedidarts heeft zich vorige week bij de laatste 8 weten te voegen. We houden u op de hoogte!

Jeroen Braak, Hedidarts


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Darts
HediBouw HediBouw
Bouwen in Agrarisch, utiliteit en woningen
Noorderbaan 38
8256 PR
Biddinghuizen
T 0321-331649
E info@hedibouw.nl
W http://www.hedibouw.nl/
HediBouw
HediBouw
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.2 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top