Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Veulentje voor pony Nienke

Dinsdag 10 april 2007
Veulentje voor pony Nienke
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - In de vroege ochtend van Paaszaterdag is op dierenpark De Scharrelberg een veulentje geboren.

Ook dit jaar weer beschuit met blauwe muisjes. De verzorgers hadden stiekem gehoopt op een merrie, maar voor de zesde keer achter elkaar bracht pony Nienke een hengstveulen ter wereld.


Ruin twee weken te vroeg werden de vrijwilligers van de Scharrelberg verrast door de aanwezigheid van een veulentje in de stal. Vanwege de koude nachten werd Nienke de laatste weken ’s nachts in de stal gedaan, om te voorkomen dat een veulen het bij een onverwachte geboorte het te koud zou krijgen.


Hoe het veulentje gaat heten is nog niet bekend. Evenals vorig jaar mogen de kinderen van Biddinghuizen een naam voor het dier bedenken. (Binnenkort meer informatie hierover) Pony Nienke en haar veulen maken het beiden goed en zijn inmiddels overdag te bewonderen in de dierenweide van de Scharrelberg.


Ook de geiten en de schapen hebben voor nageslacht gezorgd. Jonge geitjes en lammetjes zijn er volop, dit jaar. De zwarte zwanen hebben dit jaar wel eieren gelegd, maar helaas hebben zij, na een paar dagen broeden, het nest vroegtijdig verlaten. De dierenverzorgers hebben geen idee waar om de zwarte zwanen hun ongeboren kroost in de steek hebben gelaten, maar hopen dat de vogels opnieuw zullen gaan leggen. Binnenkort worden er nog jonge ganzen en eenden verwacht.


Het kangoeroevrouwtje heeft waarschijnlijk toch geen jong in de buidel. Het onlangs aangeschafte vrouwtje zou een jong bij zich dragen, maar hiervan is tot nu toe niets gebleken. Maar wat niet is kan nog komen, het koppel lijkt het erg goed met elkaar te kunnen vinden, dus wie weet…

De vier Pekingeendjes, gekregen van De Woelwaters maken het goed. Zij worden nog apart gehouden, maar zullen, als ze sterk genoeg zijn, de grote vijver mogen verkennen.

Regelmatig worden er dieren aangetroffen die niet in de Scharrelberg thuishoren. Meestal gaat het om kippen en konijnen die over het hek gezet zijn. Deze dieren overleven het vaak niet, omdat ze de stal niet kunnen vinden. Ze gaan dan dood van honger en kou of ze verdrinken in de vijver. Vriendelijk verzoek aan de mensen die hun huisdier kwijt willen, dit even te melden bij de vrijwilligers. De namen en telefoonnummers staan vermeld bij de ingang van het dierenpark. Meestal kan er een goede oplossing voor uw huisdier gevonden worden.


Als u de Scharrelberg wilt steunen, kunt u een bijdrage storten op rekening 348155980 t.n.v. H. de Iongh te Biddinghuizen, penningmeester van de Scharrelberg. Bij voorbaat hartelijk dank hiervoor.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scharrelberg
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top