Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb

Het MFC – Hoe staat het ermee?

Zaterdag 12 mei 2007

BIDDINGHUIZEN - U heeft er vast wel over gehoord; Dorpsbelangen wil graag een Mulitifunctioneel Centrum (MFC). Een MFC dat het hart van het dorp gaat worden.

Misschien bent u wel naar de voorlichtingsavond in het Koetshuis geweest op 13 maart en weet u al waarom we vinden dat er een MFC moet komen in Biddinghuizen. Dorpsbelangen gaat u vanaf vandaag wekelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond het MFC. Vandaag aflevering 1.

Wat is een MFC?
Een MFC is niet alleen een gebouw met meerdere gebruikers. Het is vooral een vorm van samenwerking. Samenwerking kan benut worden om voorzieningen in stand te houden, of misschien zelfs uit te breiden. Maar ook om dingen die zonder samenwerking niet mogelijk zijn, mogelijk te maken.

Er zijn ontelbare voorbeelden van samenwerking in een MFC te geven. Hier volgen er enkele:
- Het gymlokaal van een school kan in de avonduren, als de kinderen naar huis zijn, misschien wel gebruikt worden door een sportvereniging.
- Als scholen samen spel- en leermaterialen aanschaffen kan beter- of meer materiaal worden aangeschaft.
- Als meerdere instanties, groepen of verenigingen gebruik maken van een printer, een fax, of wat voor apparaat dan ook, dan drukt dat de kosten. Misschien maakt de samenwerking aanschaf van meer of betere apparatuur mogelijk.
- Sanitaire voorzieningen (toiletten), schoonmaakmaterialen, kantoor- en vergaderruimtes kunnen door meerdere partijen gebruikt worden. Dit drukt investerings- en onderhoudskosten

Samenwerking biedt een schat aan mogelijkheden en kansen. Dorpsbelangen Biddinghuizen is van mening dat ons dorp deze kansen moet benutten. Om dingen mogelijk te maken. Om voorzieningen die verloren dreigen te gaan te behouden. Om ons dorp leefbaar te houden.

Als we kijken naar sommige dorpen in de Noordoostpolder, waar nagenoeg de meeste voorzieningen verdwenen zijn, dan is dat een situatie waarin Biddinghuizen beter niet in terecht kan komen. In die dorpen praat men over sluiting van de allerlaatste winkel, er zijn bijna geen scholen, sportclubs en verenigingen meer. Er wordt geen nieuwbouw gepleegd. Huizen dalen in waarde omdat het een onaantrekkelijke woonomgeving is.

Om Biddinghuizen leefbaar te houden en het voorzieningenniveau in stand te houden is samenwerken een voorwaarde. Daarom moet het MFC er wat ons betreft komen. Het is voor Biddinghuizen van levensbelang.

De nieuwe slogan van Dorpsbelangen is: Biddinghuizen. We doen het samen. Die slogan is van toepassing op veel dingen die in ons dorp gebeuren.. Maar vooral op het MFC.

Dorpsbelangen Biddinghuizen. We doen het samen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.5 °C
  • 0.0 mm
  • 18.8 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2021
BHZNet Tourmanager 2021 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top